Ειδησεογραφικό site

Επιστρέφονται φόροι σε όσους χρωστούν ΕΝΦΙΑ

38

Με απόφαση της που δημοσιεύτηκε ήδη στο ΦΕΚ, η γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων Κατερίνα Σαββαίδου, έδωσε την απάντηση στο ερώτημα πώς θα διενεργούνται επιστροφές φόρου στους δικαιούχους χωρίς τα χρήματα να συμψηφίζονται με τις οφειλές λόγω του ΕΝΦΙΑ.

Η απόφαση προβλέπει ότι οι οφειλές του ΕΝΦΙΑ δεν θα λαμβάνονται υπόψη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου κάτι που σημαίνει ότι εφόσον δεν υπάρχουν άλλες οφειλές, οι δικαιούχοι θα μπορούν να εισπράττουν τα χρήματά τους κανονικά. Ειδικότερα, η απόφαση αναφέρει:

«Χρηματικές απαιτήσεις οφειλετών έναντι του Δημοσίου εξαιρούνται από τον αυτεπάγγελτο συμψηφισμό με βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές αυτών που έχουν προκύψει από την εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (Ε.Ν.Φ.Ι.Α.) έτους 2014. Η ανωτέρω εξαίρεση παρέχεται μέχρι και την 30−9−2014.»

Η 30η Σεπτεμβρίου θα είναι η νέα προθεσμία πληρωμής του ΕΝΦΙΑ οπότε όποιος δεν πληρώσει μέχρι τότε τη δόση που του αναλογεί, θα βαρύνεται από αυτό το χρονικό σημείο και μετά με ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η απόφαση της κυρίας Σαββαίδου ισχύει ήδη καθώς δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ με ημερομηνία 13/08.

Τα σχόλια είναι κλειστά.