Ειδησεογραφικό site

Επιστρέφει Κουμουνδούρου ο ΣΥΡΙΖΑ και περνάει στην αντεπίθεση – Οι 50 βουλευτές που στηρίζουν τον Τσίπρα

71

Στον πλήρως εξοπλισμένο για τις ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας έβδομο όροφο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου εγκαθίσταται και πάλι από σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, με την ελπίδα βέβαια να επιστρέψει στο Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της 20ης Σεπτεμβρίου. Μαζί του θα εγκατασταθεί και η εννιαμελής επικοινωνιακή ομάδα κρούσης, υπό τον Νίκο Παππά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ανασυγκρότηση του κόμματος, το οποίο ταλανίζεται τις τελευταίες ημέρες από συνεχείς αποχωρήσεις στελεχών και μελών. Το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι η χαμηλή συσπείρωση της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος του να συγκρατήσει τις διαρροές και να διαμορφώσει το ταχύτερο ένα πλαίσιο προεκλογικής εκστρατείας με σκληρά διλήμματα. Και φυσικά να συγκροτήσει τα ψηφοδέλτια, καλύπτοντας περίπου εκατό κενές θέσεις, που προέκυψαν από την αποχώρηση της αριστερής πτέρυγας και άλλων στελεχών.

Γι’ αυτό και οι συλλογικές συνεδριάσεις ξεκινούν από σήμερα κιόλας το πρωί. Στις 10 θα συνεδριάσει  στα κεντρική γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ η Επιτροπή Προγράμματος, με τη δική του παρουσία.

Το Σάββατο στις 10:30 συγκληθεί (στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΘΗΝΑΪΣ») η πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ – με τη συμμετοχή των μελών της ΚΕ, των μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Σε δήλωσή του στην Αυγή ο κ. Τσίπρας τονίζει:  «Ο ελληνικός λαός θα δώσει ισχυρή εντολή για το παρόν και το μέλλον. Η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Και δεν θα γυρίσει. Θα πάει μόνο μπροστά».

 

Στήριξη Τσίπρα από 50 βουλευτές 

Την στήριξή τους στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα εκφράζουν με κείμενο 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό οι βουλευτές τάσσονται υπέρ της διενέργειας εκλογών το συντομότερο δυνατό και δηλώνουν «παρούσες και παρόντες με όλες μας τις δυνάμεις στην επόμενη ημέρα της πατρίδας».

Ταυτόχρονα, εξαπολύουν τα βέλη τους προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη Λαϊκή Ενότητα κάνοντας λόγο για «εκφυλιστικά φαινόμενα όπως προσωπικές στρατηγικές, κατάχρηση των πολιτειακών ρόλων, αξιοποίηση των διερευνητικών εντολών, κωλυσιεργία και ακρότητες για προσωπικά και εκλογικά οφέλη, αντίκεινται στη θέληση και στα συμφέροντα του λαού και της κοινωνίας».

Το κείμενο των 50 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:

Η χώρα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της σύγχρονης ιστορίας της. Η οικονομία και η κοινωνία έχουν βάναυσα πληγωθεί από τις πολιτικές του δικομματισμού και των μνημονίων. Ολοκληρώσαμε μια επίπονη διαπραγμάτευση, στα όρια της ρήξης με την Ε.Ε., σε καθεστώς πολιτικής και οικονομικής ασφυξίας και αποφύγαμε την άτακτη χρεοκοπία που θα ισοδυναμούσε με αυτοκτονία για το λαό της χώρας μας. Καταλήξαμε σε ένα συμβιβασμό, αναντίστοιχο με τη συμφωνία που επιθυμούσε η Κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο λαός. Παράλληλα, όμως, κατακτήσαμε τη δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους, διεθνοποιήσαμε το ελληνικό πρόβλημα και ανοίξαμε τη συζήτηση για αλλαγές στη φυσιογνωμία της Ε.Ε.. Μέσα σε ένα εξάμηνο θεσπίσαμε νόμους και μέτρα προς όφελος των πληττόμενων από την κρίση κοινωνικών τάξεων και επαγγελμάτων ακόμα και με «μονομερείς» ενέργειες (ανθρωπιστική κρίση, 100 δόσεις, 5ευρω νοσοκομείων, επαναπρόσληψη απολυθέντων, κλπ.)

Σήμερα χρειάζεται να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Πρώτη προτεραιότητα είναι να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε άμεσα τα αντίμετρα για τα κοινωνικά και επαγγελματικά στρώματα που πλήττονται από τα μέτρα, να στηρίξουμε τις μικρές επιχειρήσεις και τους αγρότες, να υλοποιήσουμε δημοκρατικές τομές με πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής και να ξηλώσουμε το παλιό σύστημα και τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες, με κοινωνική δικαιοσύνη, υπηρετώντας τις αξίες της Αριστεράς. Πάνω από όλα, όμως, απαιτείται να προχωρήσουμε στην πραγματική μεταρρύθμιση του κράτους και στην επανεκκίνηση της οικονομίας, βάζοντας σε εφαρμογή το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, προστασίας της εργασίας, υποστήριξης των παραγωγικών κοινωνικών δυνάμεων, δημιουργώντας ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά.

Η αλλαγή αυτή απαιτεί ενεργή και συμμέτοχη την κοινωνία σε όλα τα επίπεδα σχεδιασμού, αποφάσεων και ελέγχου.  Απαιτεί ισχυρή και αδέσμευτη κυβέρνηση που θα έχει το ηθικό και πολιτικό ανάστημα να αγωνιστεί και να συγκρουστεί, να μεταρρυθμίσει, να στηρίξει την κοινωνία και να εκκινήσει την οικονομία. Απαιτεί καθαρή εντολή για συμπαγή και ισχυρή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Γι’ αυτό και είναι αναγκαίο οι εκλογές να πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατό, ώστε η χώρα να προχωρήσει με αποφασιστικά, προοδευτικά βήματα.

Εκφυλιστικά φαινόμενα όπως προσωπικές στρατηγικές, κατάχρηση των πολιτειακών ρόλων, αξιοποίηση των διερευνητικών εντολών, κωλυσιεργία και ακρότητες για προσωπικά και εκλογικά οφέλη, αντίκεινται στη θέληση και στα συμφέροντα του λαού και της κοινωνίας.

Η βούληση της ισχυρής πλειοψηφίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινωνίας είναι ξεκάθαρη. Η δημοκρατία δε φοβάται την ελεύθερη έκφραση των πολιτών, αντίθετα την επιδιώκει όποτε χρειάζεται.

Εμείς δηλώνουμε παρούσες και παρόντες με όλες μας τις δυνάμεις στην επόμενη ημέρα της πατρίδας μας! –

Ακριώτης Γεώργιος
Αραχωβίτης Σταύρος
Βαγιωνάκη Ευαγγελία (Βάλια)
Βαρδάκης Σωκράτης
Βέττας Δημήτρης
Γάκης Δημήτρης
Γιαννακίδης Στάθης
Γκαρά Αναστασία
Γρηγόρης Σταύρος
Δέδες Γιάννης
Δημητριάδης Μίμης
Εμμανουηλίδης Δημήτρης
Ζεϊμπέκ Χουσεϊν
Ιγγλέζη Κατερίνα
Καϊσας Γεώργιος
Καματερός Ηλίας
Κάτσης Μάριος
Καρά Γιουσούφ Αϊχάν
Καραγιάννης Γιάννης
Καρασαρλίδου Φρόσω
Κατσαβριά-Σιωροπούλου Χρυσούλα
Κωνσταντινέας Πέτρος
Καφαντάρη Χαρά
Μανιός Νίκος
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μηταφίδης Τριαντάφυλλος
Μιχαηλίδης Ανδρέας
Μπαλλής Συμεών
Μπάρκας Κώστας
Μουσταφά Μουσταφά
Ουρσουζίδης Γιώργος
Πάντζας Γιώργος
Παπανάτσιου Κατερίνα
Παραστατίδης Θεόδωρος
Ρίζος Δημήτρης
Σαντορινιός Νεκτάριος
Σεβαστάκης Δημήτρης
Σέλτσας Κωνσταντίνος
Σηφάκης Γιάννης
Σκούφα Ελισάβετ
Σμίας Χρήστος
Στέφος Γιάννης
Συρίγος Αντώνης
Συρμαλένιος Νίκος
Τεκτονίδου Βούλα
Τζάκρη Θεοδώρα
Τζαμακλής Χαρίλαος
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος
Τσίρκας Βασίλης
Φάμελλος Σωκράτης

Υπενθυμίζουμε ότι στην ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης ψήφισε«παρών» στο άρθρο 1 και «ναι» στα υπόλοιπα, ενώ ο Γεώργιος Ακριώτης ήταν απών από την διαδικασία.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.