Ειδησεογραφικό site

Επιμένει ο Γλέζος στο «όχι» για το μπόνους των 50 εδρών, παρα τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ

58

Επιμένει ο Μανώλης Γλέζος στην πρότασή του για καθιέρωση της απλής αναλογικής. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρά την έντονη αμηχανία που προκάλεσε στην Κουμουνδούρου επανήλθε σήμερα με νέες του δηλώσεις στο MEGA, λέγοντας ότι είναι ανήθικο να δεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει με το μπόνους των 50 εδρών, τη στιγμή που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κυβερνά με αυτό το μπόνους παρά τη λαϊκή θέληση.

Μάλιστα τόνισε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση με το μπόνους των 50 εδρών, θα φέρει στη Βουλή σχέδιο νόμου που θα καθιερώνει την απλή και άδολη αναλογική και θα προκηρύξει και πάλι εκλογές.

Υπογράμμισε μάλιστα πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η απόλυτη πλειοψηφία του 51% και αναφέρθηκε στην δέσμευση της Κουμουνδούρου για καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Μιλώντας για μετεκλογικές συνεργασίες είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοικτός σε όλους όσοι πιστεύουν στις δικές του θέσεις, ενώ αναφέρθηκε και σε παλαιότερη δέσμευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έλεγε πως ακόμη και με αυτοδυναμία θα ζητήσει συνεργασία και με άλλες πολιτικές δυνάμεις.

ΣΥΡΙΖΑ: Σεβαστές οι απόψεις Γλέζου αλλά δεν απηχούν συλλογικό σχεδιασμό

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στις χθεσινές δηλώσεις Γλέζου ότι «αν βγούμε με το μπόνους των 50 εδρών, θα πάμε ξανά σε εκλογές».

Από την Κουμουνδούρου τόνιζαν ότι οι απόψεις του Μανώλη Γλέζου δεν απηχούν ένα συλλογικό σχεδιασμό, επισημαίνοντας όμως ότι οι θέσεις που καταθέτει ο ευρωβουλευτής είναι απολύτως σεβαστές.

«Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνταγματική κατοχύρωση της απλής αναλογικής» διευκρίνιζαν οι πηγές της Κουμουνδούρου.


Δηλώσεις Γλέζου by Enikos_gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.