Ειδησεογραφικό site

Επιμένει ο Αλεξιάδης: Γιατί να μην φορολογούνται τα αμοβαία ή τα ομόλογα στο εξωτερικό;

36

Επιμένει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης στη φορολόγηση αμοιβαίων και ομολόγων Ελλήνων στο εξωτερικό στην οποία είχε πρωτοαναφερθεί σε συνέντευξή του πριν από μερικές ημέρες.

«Γιατί πρέπει αυτός που έχει αμοιβαία ή ομόλογα στο εξωτερικό να μην πληρώνει φόρο έστω και συμβολικό;» αναρωτήθηκε ο κ. Αλεξιάδης λέγοντας ότι την άποψη αυτή την εκφράζει ως οικονομολόγος και όχι ως υπουργός.

«Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το Σύνταγμα ισχύει για όλους» συμπλήρωσε ο κ. Αλεξιάδης επιμένοντας ότι θα κατατεθεί ως πρόταση τον Οκτώβριο.

Πρόσθεσε, όμως, ότι σε καμία περιπτωση δεν πρέπει να αγγίξουμε καταθέσεις και ομολόγα στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τη φορολόγηση των ακινήτων Ελλήνων στο εξωτερικό υποστήριξε ότι θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η περιουσία ενός Έλληνα στο εξωτερικό σε συνδυασμό με τη φορολογική επιβάρυνση που έχει στη χώρα που βρίσκονται τα ακίνητα. «Εάν ο φόρος είναι μεγαλύτερος στην Ελλάδα τότε θα καταβάλεται η διαφορά στην Ελλάδα» εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Για τον ΕΝΦΙΑ που θα πληρωθεί φέτος είπε ότι «είναι σαφές ότι ο ΕΝΦΙΑ του 2015 θα είναι ο ίδιος με τον ΕΝΦΙΑ του 2014 με ελάχιστες εξαιρέσεις».

Είπε, επίσης, ότι πρόταση της υπηρεσιακής κυβέρνησης προς την επόμενη κυβέρνηση θα είναι το «χτίσιμο» του αφορολόγητου μόνο με πλαστικό χρήμα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.