Ειδησεογραφικό site

«Επιδημία» δηλητηριάσεων από μανιτάρια στην Ελλάδα

37

Ανησυχία προκαλεί η «επιδημία» δηλητηριάσεων από μανιτάρια στη χώρα μας.

Μέσα σε έναν μήνα έχουν καταγραφεί 42 σοβαρά περιστατικά, μεταξύ των οποίων καταγράφτηκε ένας θάνατος 44χρονης γυναίκας, ενώ ένα παιδί 2,5 ετών νοσηλεύεται διασωληνωμένο σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στη Θεσσαλονίκη.

Τα στοιχεία του Κέντρου Δηλητηριάσεων έχουν θορυβήσει τους επιστήμονες, με αποτέλεσμα η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Χριστίνα Παπανικολάου, να εκδώσει σχετική ανακοίνωση εφιστώντας την προσοχή των πολιτών.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Κέντρου Δηλητηριάσεων, οι δηλητηριάσεις αφορούν σε κατοίκους που ζουν εκτός μεγάλων αστικών κέντρων, οι οποίοι συνηθίζουν να μαζεύουν άγρια μανιτάρια.

Μετά τις εξελίξεις αυτές η γενική γραμματέας θα ενημερώσει με εγκυκλίους όλες τις υγειονομικές Αρχές, τον ΕΦΕΤ και άλλους συναρμόδιους φορείς και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι «η κατανάλωση των τυποποιημένων, από εγκεκριμένες καλλιέργειες μανιταριών που διατίθενται στα σημεία λιανικής πώλησης, είναι απολύτως ακίνδυνη και ασφαλής».

Τα σχόλια είναι κλειστά.