Ειδησεογραφικό site

Απεφεύχθη ναυτική τραγωδία στην Κέρκυρα – Το «Europalink» είχε ξαναχτυπήσει στην ίδια νησίδα! – Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των 692 επιβατών

164


Συνθήκες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ναυτική τραγωδία δημιουργήθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής όταν το επιβατηγό πλοίο «Europalink» της εταιρείας «Minoan Grimaldi Lines» προσέκρουσε στη βραχονησίδα Περιστέρες ανοιχτά της Κέρκυρας.
Στο επιβατηγό, που έχει πλήρωμα 70 μέλη, είχαν επιβιβαστεί 692 επιβάτες και μεταφέρονταν επίσης 306 ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα.
Την ώρα της πρόσκρουσης στη νησία οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές.
Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανγκόνα.
Στο στενό μεταξύ του νησιού της Κέρκυρας και της ηπειρωτικής χώρας, το «Europalink» προσέκρουσε στη βραχονησίδα Περιστέρες που βρίσκεται βορειοανατολικά της Κέρκυρας, παρά το γεγονός ότι πάνω της υπάρχει φάρος σε λειτουργία.
Οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος θα διευκρινιστούν έπειτα από την έρευνα των λιμενικών αρχών.

Η ταλαιπωρία των επιβατών δεν έχει τέλος. Οι 693 ταξιδιώτες παρέμειναν στο νησί περίπου 24 ώρες και τώρα περιμένουν ένα άλλο πλοίο της εταιρείας για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Το «Cruise Olympia» απέπλευσε στις 18:00 το απόγευμα από το λιμάνι της Πάτρας και αναμένεται να καταπλεύσει στην Κέρκυρα περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα .

Τα πλοία που κινούνται στο στενό οπου βρίσκεται η βραχονησίδα Περιστέρες παίρνουν τη στροφή ανοικτά, όπως λένε ναυτιλιακοί παράγοντες. Οπως φαίνεται από τις πρώτες πληροφορίες, ότι ο Ιταλός καπετάνιος πήρε τη στροφή πιο κλειστά απ’ ότι χρειάζεται και έτσι το μεγάλο επιβατηγό χτύπησε πάνω στη νησίδα
Μετά τη σύγκρουση υπήρξε ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο λεβητοστάσιο του «Europalink», ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.
Το επιβατηγό έπλευσε στο λιμάνι της Κέρκυρας και όλοι οι επιβάτες του αποβιβάστηκαν με ασφάλεια. Έγινε απάντληση των υδάτων με αντλίες, ενώ  δύτες αναμένεται να καταδυθούν στα ύφαλα του πλοίου, προκειμένου να εκτιμήσουν το μέγεθος των ζημιών. Τα 306 αυτοκίνητα δεν έχουν βγει από το πλοίο αφού το επιβατηγό δεν έχει δέσει με τους καταπέλτες, κάτι που αναμένεται να επιχειρηθεί τις επόμενες ώρες αφού προηγουμένως γίνουν οι απαραίτητοι ελιγμοί.
Το πλοίο αναμένεται να παραμείνει στο λιμάνι της Κέρκυρας μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν κατά την πρόσκρουση και αφού δοθεί σχετική βεβαίωση πιστοποιητικού ασφαλείας από το νηογνώμονα του πλοίου.
Το «Europalink» είχε ξαναχτυπήσει στην ίδια νησίδα
Συμφωνα με πληροφορίες, το υπό ιταλική σημαία επιβατηγό είχε χτυπήσει και πάλι στην ίδια βραχονησίδα στο πρώτο ταξίδι που έκανε εκτελώντας το δρομολόγιο Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανγκόνα, ατύχημα που είχε συμβεί πριν από περίπου ένα χρόνο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.