Ειδησεογραφικό site

Επεισόδιο ΚΚΕ – Χρυσής Αυγής σε επιτροπή της Βουλής

30

Επεισόδιο ανάμεσα στην Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ συνέβη στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, με αφορμή την παρουσία του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου και στελέχους του ΚΚΕ Σωτήρη Πουλικόγιαννη κατά την ακρόαση των φορέων για το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος κατήγγειλε την παρουσία του λέγοντας ότι «ήρθε εδώ σαν μοδίστρα», επειδή αναγγέλθηκε με την ιδιότητα του προέδρου των εργαζομένων στην κλωστοϋφαντουργία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη που κατήγγειλε την στάση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μιχάλης Κριτσωτάκης διευκρίνισε ότι εκ λάθους των υπηρεσιών της Βουλής το στέλεχος του ΚΚΕ αναφέρθηκε ως πρόεδρος των εργαζομένων στην κλωστοϋφαντουργία, όμως ορθά παρέστη στην Επιτροπή, καθώς είχε κληθεί ως πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου.

Το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία. Υπέρ του νομοσχεδίου τοποθετήθηκαν οι εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού, του ΠΑΣΟΚ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, επιφυλάχθηκε η Ν.Δ., καταψήφισε η Χρυσή Αυγή ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Μαυραγάνης δήλωσε ότι έχει «ισχυρές επιφυλάξεις» για ορισμένα από τα άρθρα του νομοσχεδίου.

Κατά την ακρόαση των φορέων (ήταν περίπου 20 εκπρόσωποι φορέων, μη κυβερνητικών οργανώσεων και μεταναστευτικών και προσφυγικών κοινοτήτων) η συντριπτική πλειοψηφία τους τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου που δίνει την ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών.

Ορισμένοι από τους φορείς ζήτησαν αλλαγές σε άρθρα του νομοσχεδίου, όπως η επιτυχής ολοκλήρωση της φοίτησης ως προϋπόθεση για την απόκτηση της ιθαγένειας, η απουσία μέριμνας για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και για τα παιδιά που φοιτούν σε ξενόγλωσσα σχολεία, η απόρριψη των αιτήσεων εάν συντρέχει ποινικό κώλυμα και η σύνδεση της απόδοσης ιθαγένειας στα παιδιά με την κατάσταση νομιμότητας των γονιών τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.