Ειδησεογραφικό site

Επεισόδια στο ΑΠΘ – Κουκουλοφόροι με ρόπαλα μπήκαν στο πανεπιστήμιο – Τραυματισμένοι 4 φοιτητές

35

Επεισόδια είναι σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου από το πρωί είναι σε εξέλιξη οι φοιτητικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 40 κουκουλοφόροι με ρόπαλα στα χέρια έκαναν την εμφάνισή τους μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο και ήρθαν σε συμπλοκή με άλλους φοιτητές. Στη Γεωπονική Σχολή, οι κουκουλοφόροι άρχισαν να σπάνε τραπέζια και να προκαλούν ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τέσσερα μέλη της τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα επίσης με το thestival, η ομάδα των κουκουλοφόρων κινήθηκε απειλητικά και σε άλλες σχολές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ειδικότερα, φθορές προκλήθηκαν και στην Πολυτεχνική Σχολή, όπου αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί η εκλογική διαδικασία.

Γύρω από το Πανεπιστήμιο έχει αναπτυχθεί αστυνομική δύναμη.Πανούσης: Όχι σε ένα αστυνομοκρατούμενο, αλλά όχι και σε ένα ανεύθυνο πανεπιστήμιο

Ερωτηθείς για τα επεισόδια στο ΑΠΘ, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πολίτης μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα σχολίασε πως «πρέπει η ακαδημαϊκή κοινότητα να παίρνει την ευθύνη της διαχείρισης. Αλοίμονο αν κάθε φορά που γίνονται φοιτητικές εκλογές ή εξετάσεις καλείται η αστυνομία να λύσει το θέμα. Είναι θέμα ωριμότητας του ακαδημαϊκού και φοιτητικού κινήματος να τα λύνει».

Στη συνέχεια, ο υπουργός αναφέρθηκε συνολικά στο ζήτημα της επέμβασης της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο, τονίζοντας πως δεν αναφέρεται στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά παραθέτει γενικές σκέψεις του: «Η αστυνομία, όταν έχουμε κίνδυνο ζωής και μια ομοφωνία εισαγγελικών αρχών, θα μπορούσε να δει πώς θα επέμβει. Όχι να έχουμε ένα αστυνομοκρατούμενο πανεπιστήμιο, αλλά ούτε και ένα ανεύθυνο πανεπιστήμιο που διεκδικεί την ελεύθερη διακίνηση ιδεών αλλά δεν μπορεί ούτε τα του οίκου του να λύσει».

Τα σχόλια είναι κλειστά.