Ειδησεογραφικό site

Επεισόδια αστυνομίας – διαδηλωτών έξω από το υπ. Περιβάλλοντος στο Λίβανο

23

Με τη βία απομάκρυνε η αστυνομία δεκάδες ακτιβιστές οι οποίοι κατέλαβαν σήμερα Τρίτη το υπουργείο Περιβάλλοντος στη Βηρυτό, διαμαρτυρόμενοι για τη μη διευθέτηση του ζητήματος των απορριμμάτων, ενώ οι επικεφαλής του κινήματος διαμαρτυρίας κατηγορούν τις δυνάμεις ασφαλείας ότι χτύπησαν πολλούς διαδηλωτές.

Σύντομης διάρκειας συμπλοκές ξέσπασαν επίσης και έξω από το υπουργείο μεταξύ της αστυνομίας και εκατοντάδων ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τους νεαρούς καταληψίες, οι οποίοι παραμένουν έως αυτήν την ώρα στο εσωτερικό του κτηρίου.

«Εμείς θα συνεχίσουμε! Επανάσταση! Η θέλησή μας είναι η ισχυρότερη!» φώναζαν οι διαδηλωτές μπροστά από το υπουργείο.

«Η αστυνομία άρχισε να απομακρύνει τους καταληψίες του υπουργείου» ανέφερε λίγο νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Από τους δεκάδες νεαρούς που βρίσκονταν στο εσωτερικό του κτηρίου από την αρχή της καθιστικής διαμαρτυρίας το πρωί «παραμένουν εκεί 14» επιβεβαίωσε από την πλευρά της μια πηγή από το υπουργείο Εσωτερικών.

«Ο υπουργός Εσωτερικών Νουχάντ Μασνούκ έστειλε έναν απεσταλμένο για να διαπραγματευτεί με εκείνους όμως (οι διαδηλωτές) είπαν ότι δεν θα φύγουν παρά με τις χειροπέδες στα χέρια» προσέθεσε αυτή η πηγή.

Ένας υπεύθυνος του Ερυθρού Σταυρού του Λιβάνου ανέφερε ότι στελέχη του «προσέφεραν φροντίδα στο σημείο σε 15 ανθρώπους που απομακρύνθηκαν από το κτήριο, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν δεχτεί χτυπήματα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα ακτιβιστής, ο Λουσιέν Μπουρζεϊλί, έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο.
Τα επεισόδια συμπίπτουν με την λήξη στις 19:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) του τελεσιγράφου που είχαν δώσει οι ακτιβιστές του κινήματος απαιτώντας την παραίτηση του υπουργού Περιβάλλοντος Μοχάμαντ Μασνούκ αλλά και την επίτευξη μιας σταθερής και διαρκούς λύσης για την κρίση των απορριμμάτων που διαρκεί ήδη έναμιση μήνα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.