Ειδησεογραφικό site

Επανέρχεται ο Στουρνάρας: Έχω υποχρέωση να προειδοποιώ για ανεπανόρθωτη βλάβη

39

Νέες προειδοποιήσεις για την ελληνική οικονομία από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία από τη μείωση της ρευστότητας.

Συνέχεια στις προειδοποιήσεις για την ελληνική οικονομία έδωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, προλογίζοντας την ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής.

Ο κ. Στουρνάρας, σύμφωνα με το Mega, τόνισε ότι ήταν υποχρέωσή του να προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης από τη μείωση της ρευστότητας.

«Όπως έδειξε και η πρόσφατη αναταραχή των αγορών κεφαλαίων, που οδήγησε σε κατακόρυφη άνοδο της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου σε επίπεδα άνω του 9% η χώρα μας ακόμη χρειάζεται υποστήριξη από ένα αξιόπιστο πρόγραμμα προληπτικής χρηματοδότησης από τους ευρωπαίους εταίρους. Κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο έως ότου διασφαλιστεί η διατηρήσιμη χρηματοδότηση των δανειακών αναγκών της από τις διεθνείς αγορές. Στο πλαίσιο αυτό η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους εταίρους μας αποκτά πρωτεύουσα σημασία» είπε.

Μιλώντας τη Δευτέρα σε τιμητική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 110 ετών από τη γέννησή του Ξενοφώντα Ζολώτα, ο κ. Στουρνάρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία από τη μείωση της ρευστότητας.

«Οφείλω να επισημάνω ότι η κρίση των τελευταίων ημερών λαμβάνει πλέον σοβαρές διαστάσεις, ότι η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό, ότι ο κίνδυνος όχι μόνο ανακοπής της αναπτυξιακής πορείας που μόλις ξεκίνησε, αλλά ο κίνδυνος μιας ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας, είναι μεγάλος» τόνισε.

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.