Ειδησεογραφικό site

Επίθεση Paris Match σε Βαρουφάκη: “Ροκ σταρ κομμουνιστής με Burberry-Τους ένωσε όλους εναντίον του”

33

«Η ατμόφαιρα δεν ήταν ποτέ πιο δύσκολη. χρειάστηκε να απομονώσουν τον Βαρουφάκη από τον ομόλογό του Σόιμπλε» τονίζει το γαλλικό περιοδικό, που χαρακτηρίζει άπειρο τον Αλέξη Τσίπρα

Επίθεση στον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κάνει το γαλλικό περιοδικό Paris Match, αναφέροντας πως “ο Βαρουφάκης, ο ροκ σταρ, οικονομολόγος με πολλά πτυχία, κατόρθωσε το ακατόρθωτο: να ενώσει όλους τους ομολόγους εναντίον του. “Κομμουνιστής με τάση Burberry”

Γράφει χαρακτηριστικά:

«Εδώ και δέκα μέρες ένας πόλεμος νεύρων παίζεται ανάμεσα στην Ελλάδα και στα άλλα μέλη της Ευρωζώνης. Παρότι η έξοδος της χώρας από το ευρώ δείχνει να αποκλείεται, εντούτοις η κρίση δεν έχει τελειώσει. Ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, άπειρος, εξελέγη από ένα κόμμα της άκρας Αριστεράς, αλλά συνεργάζεται με ένα κόμμα της άκρας Δεξιάς και βρίσκεται από τις 20 Φεβρουαρίου στριμωγμένος ανάμεσα στις υποχωρήσεις που έκανε με κρύα καρδιά στις Βρυξέλλες και στις διαμαρτυρίες των ψηφοφόρων του.

Δέχτηκε ορισμένους όρους που έθεσε η Ευρωζώνη για να συνεχίσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, αλλά πολλοί από τους συντρόφους του δεν θέλουν ούτε να ακούσουν. Και παρά το γεγονός ότι πήρε μια ανάσα συμφωνίας για 4 μήνες, εντούτοις θα δυσκολευτεί να το περάσει στην ελληνική Βουλή. Κάνει ο ίδιος τις διαπραγματεύσεις και επιθυμεί να προστατεύσει τον υπουργό Οικονομικών του, ο οποίος δεν έχει πλέον ερείσματα στο εσωτερικό του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βαρουφάκης, ο ροκ σταρ, οικονομολόγος με πολλά πτυχία, κατόρθωσε το ακατόρθωτο: να ενώσει όλους τους ομολόγους εναντίον του. “Κομμουνιστής με τάση Burberry”, όπως τον αποκαλούν ορισμένοι εξαιτίας της εσάρπας του, τα σχόλια που έκανε για τις ικανότητες άλλων υπουργών Οικονομικών επιδείνωσαν το κλίμα, που ήταν ήδη πολύ τεταμένο από την ημέρα της ορκωμοσίας του.

Σύμφωνα με πολλές πηγές που συμμετείχαν στις μαραθώνιες συνεδριάσεις των Βρυξελλών, η ατμόσφαιρα δεν ήταν ποτέ τόσο δύσκολη. Σε τέτοιο σημείο, μάλιστα, που χρειάστηκε να απομονώσουν τον Βαρουφάκη από τον ομόλογό του Σόιμπλε στις 20 Φεβρουαρίου και οι άλλοι υπουργοί πηγαινοέρχονταν για να συμφωνήσουν στα κείμενα. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη ημέρα είχε στείλει μια επιστολή με την οποία παραδινόταν σε πολλά σημεία. Αλλά το είχε αρνηθεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φοβούμενος ότι πρόκειται για “Δούρειο Ιππο”».

Τα σχόλια είναι κλειστά.