Ειδησεογραφικό site

Επίθεση των «Πυρήνων» στο Βερολίνο-Έκαψαν αυτοκίνητο Έλληνα διπλωμάτη

57

Με προκήρυξή της η ελληνική τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» αναλαμβάνει την ευθύνη για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου Έλληνα διπλωμάτη. Πρόκειται για την τρίτη επίθεση από το 2012.

Στην προκήρυξη που αναρτήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο διαδίκτυο η οργάνωση «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών» αναλαμβάνει την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του έλληνα προξένου Άρη Ραδιόπουλου στις 2 τα ξημερώματα. Όπως είπε ο κ. Ραδιόπουλος στη Deutsche Welle το αυτοκίνητο του, αλλά και ένα δεύτερο που ήταν παρκαρισμένο μπροστά από την κατοικία του στην περιοχή Βίλμερσντορφ καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Επίθεση στο «τέρας του συστήματος»

Η προκήρυξη στη γερμανική γλώσσα (προφανώς σε μετάφραση) της οργάνωσης «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών», φέρει τον τίτλο «Δεν θέλουμε τίποτα λιγότερο από την καταστροφή του τέρατος που διατηρεί το σύστημα στη ζωή».

Από τα συμφραζόμενα μπορεί κανείς να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το «τέρας» δεν είναι άλλος από όλους εκείνους αυτούς που συμβάλλουν στη διατήρηση του υπάρχοντος δημοκρατικού συστήματος. Όπως αναφέρεται στο κείμενο, «στην κρίση οι εξουσιάζοντες δημοκράτες αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο». Αφού κατάφεραν τα «σκυλιά του συστήματος», όπως αποκαλείται η αστυνομία, «να σπάσουν την αντίσταση στους δρόμους, επικεντρώνονται τώρα στην αντίσταση που υπάρχει ακόμη στις φυλακές, με την δημιουργία καινούργιων φυλακών ασφάλειας και την πλήρη απομόνωση των κρατουμένων», εκείνων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του 2008.

Όπως υποστηρίζεται, στην καταστολή του «αντιστασιακού πνεύματος» των κρατουμένων συμμετέχει πλήθος ειδικών σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας που έχουν έρθει από το εξωτερικό. «Δεν θέλουμε να παρατηρούμε αυτή την εξέλιξη άπρακτοι όπως πολλοί άλλοι που έχουν πάψει να αγωνίζονται. Γι αυτό αποφασίσαμε να επισκεφτούμε ένα από τα «σκυλάκια του καναπέ τους» στο ήσυχο Βίλμερσντορφ».

Τέλος, η «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών» εκφράζει την αλληλεγγύη της με τους φυλακισμένους που βρίσκονται σε απεργία πείνας στις ελληνικές φυλακές και θυμίζει την περίπτωση του Ιλία Καρέλι, ο οποίος, όπως αναφέρεται, «δολοφονήθηκε από δολοφόνους που ονομάζονται φύλακες φυλακών».

Ας σημειωθεί ότι πριν από τρεις μήνες ο αλβανός ισοβίτης είχε σκοτώσει υπάλληλο στις φυλακές της Νιγρίτας και κατόπιν κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου, όπως εικάζεται, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Η τρίτη επίθεση σε αυτοκίνητο Έλληνα διπλωμάτη

Όπως δήλωσε στη Deutsche Welle εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών του Βερολίνου, το τμήμα της αστυνομίας που είναι αρμόδιο για ποινικές πράξεις με πολιτικό κίνητρο (Staatsschutz) αποδίδει εξαιρετική βαρύτητα στην ανακοίνωση της «Συνωμοσίας των πυρήνων της φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών».

Όπως διευκρινίζει, και στις δύο άλλες περιπτώσεις εμπρησμού αυτοκινήτων ελλήνων διπλωματών στη γερμανική πρωτεύουσα είχαν δημοσιευθεί προκηρύξεις οργανώσεων, με τις οποίες αναλάμβαναν την ευθύνη, που δεν ήταν όμως οι «Πυρήνες».

Η πρώτη επίθεση έγινε τον Οκτώβριο του 2012 και αφορούσε το αυτοκίνητο του ακολούθου Άμυνας ενώ η δεύτερη πραγματοποιήθηκε φέτος το Πάσχα και είχε ως στόχο το αυτοκίνητο της υπεύθυνης του εμπορικού τμήματος της πρεσβείας. Και στις δύο περιπτώσεις τα οχήματα ήταν σταθμευμένα κοντά στις κατοικίες των διπλωματών.

Πηγή: Deutsche Welle

Τα σχόλια είναι κλειστά.