Ειδησεογραφικό site

Επίθεση Σαμαρά στις «αδίστακτες συντεχνίες»

32

Η Ελλάδα, μετά από αμφισβητήσεις και θυσίες, στέκεται ξανά στα πόδια της και η Ευρώπη είναι πιο σίγουρη για το δικό της μέλλον, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Economist.

Όπως είπε, αυτό κατέστη δυνατό μέσα από τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες, όπως είπε, αποτελούν ανάγκη, δεν είναι πολυτέλεια.

«Η χώρα τις είχε πάντα ανάγκη, αλλά δεν της εφάρμοζε γιατί ήταν δεσμευμένη σε αγκυλώσεις» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, και μίλησε για αδίστακτες συντεχνίες: «Αδίστακτες συντεχνίες έκλειναν το ένα εργοστάσιο μετά το άλλο, έκλειναν τους δρόμους παραλύοντας την κίνηση».

«Αυτά τώρα αλλάζουν και η χώρα καθίσταται φιλική προς τις επενδύσεις» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

«Με πολύ κόπο καταφέραμε να χαμηλώσουμε το ενεργειακό κόστος για την παραγωγή, πετυχαίνοντας καλύτερες τιμές φυσικού αερίου. Ωστόσο χρειάζονται επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα μέσα από τα προγράμματα αποκρατικοποίησης ώστε η Ελλάδα να κερδίσει το χαμένο έδαφος σε αυτόν τον τομέα» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Κάποιοι επιχειρούν να το ματαιώσουν και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Είναι εκείνοι που αντιστέκονται στην προσπάθεια για κάθε αλλαγή και μεταρρύθμιση. Και αντιστέκονται όχι επειδή ιδεολογικά θέλουν δημόσιες επιχειρήσεις, αλλά επειδή θέλουν να μείνουν ανεξέλεγκτες οι συντεχνίες και τα κυκλώματα που λεηλατούν τον δημόσιο πλούτο» πρόσθεσε ο ίδιος.

Συνεχίζοντας την κριτική του ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «οι ίδιοι αντιστέκονται και στην αξιολόγηση στο δημόσιο, πράγμα που δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο. Δεν θα καταφέρουν να την εμποδίσουν, όπως δεν θα καταφέρουν να εμποδίσουν και τις αποκρατικοποιήσεις».

Στην Ελλάδα έγινε η μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στον συντομότερο χρονικό διάστημα, επανέλαβε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι ήδη η χώρα δεν χρειάζεται δανεικά για να καλύπτει τις τρέχουσες ανάγκες της και αυτό σημαίνει η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος.

«Την ανεξαρτησία της χώρας τη διασφαλίζει εκείνος που βγάζει τη χώρα από τα ελλείμματα. Τώρα πρέπει να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του χρέους και είμαστε κοντά» διεμήνυσε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.