Ειδησεογραφικό site

Επίθεση ΠΑΣΟΚ στον Σαμαρά για τους μετανάστες – Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την τρίτη θέση

42

Κατά την διάρκεια συνάντησής του με στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε την σημασία να αναδειχθεί το ΠΑΣΟΚ τρίτη δύναμη στις επόμενες εκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ είναι κατά της στρατηγικής του φόβου και κατά της στρατηγικής του ψέματος, το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ποιο από τα δύο κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ ή Ν.Δ.) θα είναι πρώτο και ο αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, είναι οι κίνδυνοι για τη χώρα, διότι θα είναι κρίμα να πάνε χαμένες οι θυσίες πέντε ετών, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του σε συνάντηση με κομματικά στελέχη στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί να είναι το τρίτο κόμμα, διεκδικεί τον ρόλο του εγγυητή και όχι του μπαλαντέρ και σημείωσε: «Είναι επίδοξη η τρίτη θέση. Θέλουν κι άλλοι τον ρόλο του εγγυητή. Εμείς είμαστε οι εγγυητές. Άλλο εγγυητής και άλλο μπαλαντέρ. Ο εγγυητής δεν πηγαίνει μια εδώ και μια εκεί, όπως έκαναν κάποια ελληνικά κόμματα και καταστράφηκαν αργότερα. Διεκδικούμε την τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Αν θέλουν να είναι εγγυητής η νέα ΔΗΜΑΡ ή κάποιος άλλος από το παρελθόν, αν θέλουν να πάρει ο κ. Μιχαλολιάκος την τρίτη εντολή, ας το κάνουν».

Άφησε αιχμές για τη ΔΗΜΑΡ λέγοντας ότι η Ν.Δ. είχε σφάξει τον μόσχο τον σιτευτό για χάρη της και κάλεσε τους πολίτες να δουν που κατέληξε αυτό, ενώ υπενθύμισε ότι η «Ελιά» με το 8% στις ευρωεκλογές είναι αυτή που κράτησε και συνεχίζει να κρατάει, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτο κόμμα.

«Δεν υπάρχει αυτοδυναμία, δεν υπάρχουν δεύτερες εκλογές, δεν υπάρχουν άλλοθι, κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει με δεύτερες εκλογές, πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες γιατί σε ένα μήνα θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Τρόϊκα», προειδοποίησε ο κ. Βενιζέλος. Παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την άποψη περί παράτασης της παράτασης που ήδη έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα. «Παράταση στην παράταση σημαίνει παραμονή στο Μνημόνιο, χωρίς νέο δάνειο, μόνο με τους όρους.

Καταπληκτική σύλληψη! Βεβαίως, θα έχουν αντιδράσει βίαια οι αγορές, οι ξένοι επενδυτές θα έχουν φύγει τροχάδην, οι τράπεζες θα έχουν πρόβλημα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και εμείς θα παρακαλάμε να παραμείνουμε στο Μνημόνιο!», επισήμανε.

Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ διότι τους εγγυάται την έξοδο από το Μνημόνιο. «Δεν λέμε ψηφίστε μας για να συνεχίσουμε τη λιτότητα, λέμε ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα λιτότητας», σημείωσε.

Απευθυνόμενος στις δυνάμεις της κομμουνιστικής Αριστεράς τις κάλεσε να πουν τι προτείνουν και αναρωτήθηκε αν προτείνουν «να ζήσουμε τώρα-αναδρομικά-την εμπειρία του υπαρκτού σοσιαλισμού».

Ενώ είναι η ώρα να βγούμε από το Μνημόνιο, βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας, παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος. «Βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας με ένα καταπληκτικό πάθος. Δεν ξέρω, έχουμε κάτι το τραγικό, για λόγους ιστορικούς, επειδή θυμόμαστε τη σκηνή με τον Οιδίποδα που τυφλώνεται μόνος του;» εξήγησε.

Στην έναρξη της ομιλίας του τόνισε πως δεν είναι τυχαίο ότι η εν λόγω συνάντηση με τα στελέχη γίνεται τη μέρα των Φώτων, διότι «πρέπει να μας φωτίσει όλους ο θεός». «Να καθίσει το Άγιο Πνεύμα, εν είδη περιστεράς, επί του ελληνικού έθνους», σημείωσε.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ενωμένο, συσπειρωμένο, μαχητικό και πεισμωμένο», είπε ο κ. Βενιζέλος και κάλεσε σε πανστρατιά τα μέλη και στελέχη του κόμματος για τη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Τους ζήτησε να απευθυνθούν «πόρτα – πόρτα» στους πολίτες και για τα ψηφοδέλτια τόνισε πως πρέπει να είναι ανανεωμένα, με νέα πρόσωπα από τους επαγγελματικούς χώρους και την κοινωνία των πολιτών.

Χαρακτήρισε «συγκυριακή» την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ από τους πολίτες και τόνισε πως όσες φορές έγιναν εκλογικές επιλογές κόντρα στο ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη υπήρξαν «εθνικές ήττες». Για το προεκλογικό κλίμα είπε ότι βλέπει τους πολίτες σε «περίσκεψη» κι αυτό είναι «πολύ σημαντικό».

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη θα γίνει την Κυριακή 18 Ιανουαρίου σε χώρο της ΔΕΘ.

Δήλωση ΠΑΣΟΚ για τους πρόσφυγες στον Έβρο

Την αντίδρασή του εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης το ΠΑΣΟΚ για την δήλωση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για τους πρόσφυγες στον Έβρο.

Με αφορμή τη δήλωση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά για τους πρόσφυγες στον Έβρο ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει ότι “η διαχείριση του προσφυγικού ρεύματος δεν πρέπει να γίνεται με όρους πόλωσης για εσωτερική κατανάλωση”.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, “απαιτείται συναίνεση για την εφαρμογή πολιτικών που θα σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ζωές των ανθρώπων και τις κεκτημένες ευρωπαϊκές και πανανθρώπινες αξίες”.

Όπως επισημαίνεται, “δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζει όλους, όσοι εισέρχονται παράτυπα στο έδαφός της. Οι ξεριζωμένοι από την Συρία και τις άλλες εμπόλεμες περιοχές πρέπει να έχουν πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου και να αντιμετωπίζονται ως πρόσφυγες. Η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζει την ηθική και νομική υποχρέωσή του απέναντι σε αυτούς που δικαιούνται τη διεθνή προστασία του ασύλου”.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, “η καταγραφή των προσφύγων και η παροχή σε αυτούς ασφάλειας είναι υποχρέωσή μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να στηρίξει τις προσπάθειες της χώρας με επιπρόσθετους πόρους για την υποδοχή των προσφύγων και να πάψει να εθελοτυφλεί για τον δίκαιο επιμερισμό του βάρους αναλογικά σε όλα τα κράτη μέλη. Η, ενόψει εκλογών, νεκρανάσταση των ιδεών του κ. Μπαλτάκου δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στη χώρα. Αυτό τον «πολιτικό» χώρο άλλωστε τον έχουν καταλάβει ήδη η Χρυσή Αυγή και άλλες ομάδες”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.