Ειδησεογραφικό site

Επίθεση Λαφαζάνη κατά Παυλόπουλου: Λειτούργησε ως εντολοδόχος για το συμφέρον ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ

37

Σκληρή ανακοίνωση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα μετά την προκήρυξη εκλογών για τις 20 Σεπτεμβρίου, όπως είχε εξάλλου προαναγγείλει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά την παράδοση της διερευνητικής εντολής την περασμένη Τρίτη.

Η Λαϊκή Ενότητα με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως «εντολοδόχο» και του καταλογίζει ότι «λειτούργησε αποκλειστικά με βάση το συμφέρον της συγκυβέρνησης του εναπομείναντος νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ».

Κάνει, επίσης, λόγο για «βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή στη χώρα» και χρησιμοποιεί τον χαρακτηρισμό εκλογές «fast track» ώστε η απελθούσα κυβέρνηση να κρύψει «κάτω από το χαλί» τις επιπτώσεις των μέτρων του νέου μνημονίου.

Το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη επιτίθεται και κατά της παραιτηθείσας κυβέρνησης αναφέροντας ότι «ζήλεψε τα χούγια του παλαιού δικομματισμού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ , ενώ παράλληλα φαίνεται να δίνει τα διαπιστευτήριά της στους δανειστές και δείχνει για ακόμη μια φορά την πίστη της στην «μνημονιακή κανονικότητα»».

Διαβάστε την ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας:

Θυροκολλήθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, «κλειδώνοντας» έτσι την ημερομηνία των εκλογών για τις 20 Σεπτέμβρη και τη σύγκληση της νέας Βουλής για την 1η Οκτώβρη.

Ολοκληρώθηκε έτσι μια βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή στη χώρα.

Για πρώτη φορά στη χώρα μας γίνονται εκλογές «εξπρές» και, μάλιστα, Αυγουστιάτικα, με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο ΠτΔ έδρασε ως «εντολοδόχος» της κυβέρνησης και δεν ανταποκρίθηκε στις προτάσεις της «Λαϊκής Ενότητας» και του προέδρου της Παν. Λαφαζάνη για σύγκληση της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών με φυσική παρουσία όλων των προέδρων των κομμάτων, και για εκλογές το νωρίτερο στις 27 Σεπτέμβρη.

Είναι φανερό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λειτούργησε αποκλειστικά με βάση το συμφέρον της συγκυβέρνησης του εναπομείναντος νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, που ως στόχο είχαν τις εκλογές «fast track» ώστε να κρύψουν «κάτω από το χαλί» τις επιπτώσεις των μέτρων του νέου μνημονίου.

Η παραιτηθείσα κυβέρνηση ζήλεψε τα χούγια του παλαιού δικομματισμού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ , ενώ παράλληλα φαίνεται να δίνει τα διαπιστευτήριά της στους δανειστές και δείχνει για ακόμη μια φορά την πίστη της στην «μνημονιακή κανονικότητα», της οποίας οι συνέπειες όσο περνούν οι μέρες θα γίνονται όλο και πιο δυσβάστακτες για την πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία.

Ο ελληνικός λαός θα δώσει ηχηρή αντιμνημονιακή απάντηση και για αυτές τις μεθοδεύσεις!

Τα σχόλια είναι κλειστά.