Ειδησεογραφικό site

Επέστρεψε στην Ελλάδα η Εθνική-Αποθεώθηκε ο Γκέκας

49

Λίγα λεπτά μετά τις 18:30 οι παίκτες της Εθνικής επέστρεψαν από στην Ελλάδα και αποθεώθηκαν από περισσότερους από 200 φίλαθλους που είχαν μαζευτεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Οι διεθνείς που έφτασαν μια ανάσα από τα προημιτελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας, άκουσα τον κόσμο να τραγουδά ένα ένα τα ονόματά τους και έδειχναν εμφανώς αμήχανοι από την υποδοχή που τους επιφύλαξε ο απλός φίλαθλος κόσμος.

Να τονίσουμε ότι η ΕΠΟ ή η Πολιτεία δεν είχε οργανώσει κάποια συγκεκριμένη υποδοχή και όσα εξελίχθηκαν στο Ελ.Βενιζέλος ήταν αυθόρμητη κίνηση του κόσμου που θέλησε να ευχαριστήσει τους παίκτες για την προσπάθειά τους.

«Ευχαριστούμε πολύ», ήταν η ατάκα του αρχηγού της Εθνικής, Γιώργου Καραγκούνη ενώ ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε αρχικά εκπροσωπώντας όλους παίκτες: «Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που ήρθε εδώ αλλά και όλους τους Έλληνες. Δυστυχώς για λίγο, δεν μπορέσαμε να τους δώσουμε περισσότερη χαρά. Είμαστε υπερήφανοι και ευχαριστούμε τον κόσμο που το αναγνωρίζει», ήταν τα πρώτα λόγια του Έλληνα διεθνή.

Ο Φάνης Γκέκας είπε από την πλευρά του: «Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα. Για μένα σημαίνει πάρα πολλά αυτό, ευχαριστώ πάρα πολύ. Και εμείς ευχαριστούμε τον κόσμο, τον ανταμείβουμε για την αγάπη αυτή».

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης τόνισε: «Ευχαριστούμε πολύ, κοιτάμε τη συνέχεια», ενώ ο Γιάννης Φετφατζίδης δήλωσε έκπληκτος από το μέγεθος της υποδοχής: «Τόσο μεγάλη υποδοχή όχι, δεν την περίμενα, αν και, εντάξει, το αξίζαμε αυτό».

Ο Γιώργος Σαμαράς δήλωσε με αφορμή την επισήμανση που του έγινε ότι ακόμα και 5χρονα παιδιά είναι στην υποδοχή: «Αυτή είναι η χαρά και η αγάπη του ποδοσφαίρου. Έχουμε ακόμα χρόνο για την επόμενη μέρα, όλα καλά παιδιά, ευχαριστούμε».

Ο Ανδρέας Σάμαρης ευχαρίστησε τον κόσμο για την υποδοχή και πρόσθεσε: «Όποιος παίζει για την Εθνική είναι ευλογημένος».

Ο Παναγιώτης Κονέ ανέφερε ότι «έχει δείξει ο ελληνικός λαός ότι αγαπάει τις Εθνικές ομάδες», ενώ ο Βασίλης Τοροσίδης είπε: «Πάνω από όλα η Εθνική ομάδα».

Στη συνέχεια μίλησε ο Τάκης Φύσσας, ο οποίος είπε: «Οι ποδοσφαιριστές έδωσαν στον κόσμο πολύ μεγάλη χαρά. Εύχομαι να συνεχιστούν οι επιτυχίες. Τα παιδιά πέτυχαν το στόχο τους. Τώρα βλέπουμε τα προκριματικά του επόμενου Euro».

Την ελληνική αποστολή υποδέχθηκε εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, ο οποίος με τη σειρά του δήλωσε: «Σήμερα είναι η μέρα των διεθνών. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, όπως όλοι οι Έλληνες. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας το προπονητικό κέντρο, το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού είναι δεδομένο και θα το δρομολογήσουμε».

Τα σχόλια είναι κλειστά.