Ειδησεογραφικό site

ΕΟΠΥΥ: Καμία επιπλέον χρέωση στις διαγνωστικές εξετάσεις «υψηλής καινοτομίας»

50

Φρένο σε κρυφές χρεώσεις που «φορτώνονταν» στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα όταν υποβάλλονταν σε διαγνωστικές εξετάσεις υψηλής καινοτομίας θέτει απόφαση του υπουργείου Υγείας.

Ο ΕΟΠΥΥ είχε δεχθεί σωρεία καταγγελιών και παραπόνων από ασφαλισμένους που αφορούσαν την επιβολή επιπρόσθετης οικονομικής επιβάρυνσης από τους ιδιώτες παρόχους για διαγνωστικές εξετάσεις «υψηλής καινοτομίας», όπως ψηφιοποιημένες ακτινογραφίες, ψηφιοποιημένες μαστογραφίες.

Συγκεκριμένα, και όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας, «οι ιδιώτες πάροχοι απαιτούσαν με αυθαίρετο τρόπο, την επιπρόσθετη αυτή οικονομική επιβάρυνση, χωρίς να καθορίζεται από καμία κανονιστική πράξη το ύψος της ανά είδος εξέτασης υψηλής καινοτομίας».

Το αποτέλεσμα ήταν οι δικαιούχοι του Οργανισμού να καταβάλλουν συμμετοχή που υπερέβαινε την αποζημίωση της εξέτασης με βάση το Κρατικό Τιμολόγιο, για παράδειγμα στην εξέταση της μαστογραφίας καλούνταν να καταβάλλουν ποσά 10-50 ευρώ για ψηφιοποιημένη μαστογραφία και 40-120 ευρώ για ψηφιακή μαστογραφία, ποσά που υπερβαίνουν την κοστολόγηση της εξέτασης με βάση το Κρατικό Τιμολόγιο (8,01 ευρώ).

Πλέον με τη Απόφαση του Υπουργού Υγείας δεν προβλέπεται  επιπρόσθετη συμμετοχή του ασφαλισμένου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.