Ειδησεογραφικό site

Εξώδικο της Ραχήλ στον Καμμένο, για μην… αναφερθεί ξανά στο πρόσωπό της!

55

Εξώδικο από την Ραχήλ στον Καμμένο – Ή θα δώσει εξηγήσεις, ή θα αποχωρήσει απαντά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ
Στα άκρα έχει φτάσει η κόντρα της Ραχήλ Μακρή με τον Πάνο Καμμένο μετά την απόφαση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να παραπέμψει την βουλευτή στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος.

Μετά τις αναρτήσεις στα social media η βουλευτής Κοζάνης έκανε ένα ακόμη βήμα διαμαρτυρίας – πιο επίσημο αυτή τη φορά – κατά της απόφασης του Πάνου Καμμένου στέλνοντας του εξώδικο.

Στο κείμενο της εξώδικης διαμαρτυρίας η Ραχήλ Μακρή κατηγορεί τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ για «ασυνήθη και εξωθεσμικό –μη συνάδων με τα κοινοβουλευτικά ήθη- τρόπο», τον επαναφέρει στην τάξη και τον προειδοποιεί με λήψη νομικών μέτρων αν αναφερθεί ξανά στο πρόσωπό της με δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά απευθυνόμενος τόσο στον Πάνο Καμμένο όσο και σε όλα τα μέλη και στελέχη του κινήματος ή και μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στα οποία, όπως λέει, οφείλει να κοινοποίηση της εξώδικη διαμαρτυρία, «να αποστείτε εφεξής οιασδήποτε δηλώσεως, σχολίου ή υπαινιγμού, δια του Τύπου ή των ΜΜΕ, ή των κοινωνικών δικτύων, που θα αφορά το πρόσωπό μου, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστώ να λάβω τα απαραίτητα νομικά μέτρα για την προστασία της πολιτικής αλλά και προσωπικής μου αξιοπρέπειας».

Στην εξώδικη διαμαρτυρία η κ. Μακρή επισημαίνει ότι «αν και δεν μου προκαλεί καμία κατάπληξη πλέον ο ασυνήθης και εξωθεσμικός –μη συνάδων με τα κοινοβουλευτικά ήθη- τρόπος με τον οποίο και αυτή τη φορά ενεργήσατε, σας επαναφέρω στην τάξη, υπενθυμίζοντάς σας τις προβλεπόμενες διαδικασίες που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας της κατά το άρθρο 30 Επιτροπής Δεοντολογίας του Κινήματος».

Η κ. Μακρή ζητά εντός τριών ημερών να της γνωστοποιηθούν εγγράφως:

«Α. Πότε συνεκλήθη η Επιτροπή, και με πρωτοβουλία τίνος εκ των (ανεξάρτητων) μελών της;

Β. Ποιο είναι το σκεπτικό της παραπομπής μου, που κρίθηκε (sic) ως απαραίτητη για τον «πειθαρχικό μου έλεγχο», για μια ανάρτηση στο facebook, όπου δεν αναφερόμουν ονομαστικά σε κανένα βουλευτή ή στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά χρησιμοποιούσα γενικούς και αφηρημένους χαρακτηρισμούς για να στιγματίσω προσβλητικές και αήθεις συμπεριφορές εναντίον μου;

Γ. Με ποιο έγγραφο και πότε μου κοινοποιήθηκε η σχετική «παραπομπή» μου;»

Η κ. Μακρή, απευθυνόμενη προς τον κ. Καμμένο επισημαίνει, τέλος, ότι «εάν οι δηλώσεις σας για την παραπομπή μου στην Επιτροπή Δεοντολογίας, δεν στερούνται ουσιαστικού περιεχομένου, σας καλώ να μου κοινοποιήσετε πάραυτα την υποτιθέμενη «αιτιολογημένη αναφορά» αυτής της Επιτροπής όπως ορίζει το καταστατικού του Κινήματος. Ειδάλλως θα σας καταγγείλω δημόσια για πρωτοφανή αντικαταστατική συμπεριφορά που με στοχοποιεί και με υπονομεύει προσωπικά και πολιτικά».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά FM 90,1 επιχείρησε να κλείσει το θέμα ανφέροντας ότι την προσεχή Τρίτη, 7 Οκτωβρίου, οπότε και είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας «είτε θα δώσει εξηγήσεις και θα γίνουν αποδεκτές, είτε δεν θα δώσει εξηγήσεις, πάντως εμείς θα προχωρήσουμε μπροστά. Δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω ».  « Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα πάνε μπροστά και όποιος αντέξει, όποιος δεν αντέξει να πάει σπίτι του» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν η κυρία Μακρή υπολογίζεται από τον ίδιο ως μέλος της ΚΟ του κόμματος ο κ. Καμμένος απάντησε πώς «εάν γίνουν αποδεκτές οι εξηγήσεις αυτές θα προχωρήσει μαζί μας, εάν δεν γίνουν αποδεκτές θα αποχωρήσει μόνη της. Τελείωσε.»

Τα σχόλια είναι κλειστά.