Ειδησεογραφικό site

Εξηγήσεις για τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου ζητεί ο Βρούτσης

23

Τον προβληματισμό του για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου εκφράζει εκτιμά σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης.

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε στο email Βαρουφάκη προς την τρόικα να ανοίγει για πρώτη φορά δεσμευτικά (commitment) από την κυβέρνηση «παράθυρο» για κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου» αναφέρει ο κ. Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο εάν συμβεί αυτό, κάτι που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπερασπίστηκαν και δεν επέτρεψαν να συμβεί, όπως τονίζει, τότε θα αποτελέσει μία τεράστια ανατροπή προς το χειρότερο στην οικονομική ζωή των νησιών και των κατοίκων τους.

Ο κ. Βρούτσης υπογραμμίζει πως ο  μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ, κατακτήθηκε από τη χώρα μας μετά την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και με την πρώτη καθιέρωση του ΦΠΑ στην Ευρώπη, επί Κωνσταντίνου Καραμανλή.

«Το ενδεχόμενο, λοιπόν, κατάργησής του ισοδυναμεί με απώλεια εθνικής κυριαρχίας, καθώς δεν θα μπορέσει να επανέλθει ποτέ.Καλώ την κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις και τους Κυκλαδίτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν θέση» καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Βρούτση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.