Ειδησεογραφικό site

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε πολίτες στη Θεσσαλονίκη

46

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, η οποία εξαπάτησε πλήθος πολιτών χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα και προσχήματα.

Το συνολικό χρηματικό ποσό που απέσπασε από συνολικά 16 παθόντες ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Στην υπόθεση εμπλέκονται τέσσερα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη ενώ η δράση τους που συντονιζόταν από τον 42χρονο διευθύνοντα την οργάνωση, εντοπίζεται από τον Ιούλιο του 2014.

Ειδικότερα, με το πρόσχημα κυρίως της ανεύρεσης εργασίας , ο 42χρονος διευθύνων την εγκληματική οργάνωση, εμφανιζόταν, ψευδώς, άλλοτε ως διευθυντικό στέλεχος κι άλλοτε ως υπάλληλος της Δ.Ε.Η., αλλά και ως επιχειρηματίας-κάτοχος εργοστασίου για να εκμεταλλευτεί τη δυσχερή οικονομική κατάσταση και ανάγκη για εργασία ενδιαφερόμενων πολιτών.

Σε κάποιες περιπτώσεις, το ίδιο άτομο προσποιούταν τον ιδιοκτήτη νέων ή παλαιών οχημάτων και αντικειμένων εξαπατώντας υποψήφιους αγοραστές, από τους οποίους απέσπασε χρήματα.

Επιπλέον, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση κατά την οποία προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη μάντρας σιδερικών που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, κατάφερε να αποσπάσει από 55χρονο άντρα το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ, διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα του αποφέρει τα διπλάσια κέρδη.

Η συμμετοχή των υπολοίπων μελών της οργάνωσης συνίσταται σε συνδρομή που προσέφεραν στον 42χρονο συντονιστή τους, είτε με τη φυσική τους παρουσία κατά την παραλαβή των χρημάτων από τους παθόντες, είτε συνομιλώντας τηλεφωνικά μαζί τους προκειμένου να επιτύχουν την παράδοση χρηματικών ποσών, ακόμα και με την ύπαρξη κοινού τραπεζικού λογαριασμού όπου γινόταν η κατάθεση των χρημάτων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.