Ειδησεογραφικό site

Εν αναμονή του καταλόγου των μεταρρυθμίσεων της Ελλάδος βρίσκεται το Βερολίνο

34

Το γερμανικό κοινοβούλιο θα εγκρίνει κατά πάσα πιθανότατα την επέκταση της δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα για τέσσερις μήνες, υπό την προϋπόθεση ότι η Αθήνα θα παρουσιάσει τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε, φέρεται να δήλωσε ένας στενός συνεργάτης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

«Οι Έλληνες τώρα πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους», είπε ο Φόλκερ Κάουντερ, ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών στο γερμανικό κοινοβούλιο. Η δήλωση αυτή έγινε σε συνέντευξη που θα δημοσιευτεί αύριο Κυριακή στην εφημερίδα Βελτ αμ Ζόνταγκ, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. «Κατόπιν, η παράταση του προγράμματος βοήθειας μπορεί να εγκριθεί από τη Μπούντεσταγκ», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα κατάλαβε επιτέλους ότι δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια απέναντι στην πραγματικότητα», τόνισε ο Κάουντερ.

Με επιφύλαξη δέχτηκαν τη συμφωνία και άλλοι Γερμανοί συντηρητικοί βουλευτές, επιμένοντας ότι ακόμη υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει.

«Κάναμε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός αλλά ακόμη δεν φτάσαμε στον τερματισμό», είπε ο Ραλφ Μπρίνκχαους, ο αναπληρωτής επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών. Το αν το κοινοβούλιο θα εγκρίνει την τετράμηνη παράταση εξαρτάται από τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων της Αθήνας, σημείωσε.

«Η Ελλάδα έχασε ένα μέρος της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων εταίρων της τους τελευταίους μήνες. Η παράταση του προγράμματος για τέσσερις μήνες θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση αυτής της εμπιστοσύνης», κατέληξε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.