Ειδησεογραφικό site

Εντυπωσιακό: Η θάλασσα στο Χονγκ Κονγκ βάφτηκε μπλε! (Φωτο)

114

Το πρακτορείο Associated Press έδωσε στην δημοσιότητα την Πέμπτη εντυπωσιακές φωτογραφίες από την  παραλία του Χονγκ Κονγκ, όπου σε πολλά σημεία η θάλασσα έχει βαφτεί μπλε…

Το θέαμα είναι μοναδικό, καθώς το μπλε χρώμα λάμπει και φωσφορίζει, αλλά οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζουν ότι πρόκειται για μόλυνση του θαλάσσιου νερού από έναν μονοκύτταρο οργανισμό, που μοιάζει με φυτοπλαγκτόν, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

Η επιστημονική ονομασία του οργανισμού αυτού είναι Noctiluca scintillans, αλλά είναι περισσότερο γνωστός ως «sea sparkle» (λάμψη της θάλασσας), εξαιτίας του λαμπερού μπλε χρώματός του.

Η Samantha Joye, ωκεανογράφος από το πανεπιστήμιο της Georgia στις ΗΠΑ, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ότι ο μονοκύτταρος αυτός οργανισμός εξαπλώνεται επικίνδυνα εξαιτίας των αποβλήτων που ρίχνουν στην θάλασσα του Χονγκ Κονγκ οι αγροτικές φάρμες. Η ίδια τόνισε ότι ο οργανισμός αυτός είναι επικίνδυνος για την τοπική αλιεία και την θαλάσσια ζωή, επειδή είναι τοξικός.

Η επιστήμονας υποστήριξε ότι το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην θάλασσα του Χονγκ Κονγκ, είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και άλλες περιοχές στον κόσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.