Ειδησεογραφικό site

Εντοπίστηκαν οι σοροί των δύο επιβατών του αεροπλάνου Diamond DA42

40

Εντοπίστηκαν οι σοροί των δύο ατόμων που επέβαιναν στο δικινητήριο αεροσκάφος, τύπου Diamond DA42, το οποίο συνετρίβη χθες το βράδυ στα ανοικτά της Λάρνακας στην Κύπρο.

Οι σοροί εντοπίστηκαν κοντά στα συντρίμμια, 45 ναυτικά μίλια νότιο-ανατολικά της Λάρνακας.

Πρόκειται για τον Κύπριο Αυγουστίνο Αυγουστή, 54 χρόνων, πατέρα τριών παιδιών και το Λιβάνιο Τζιορτζ Οπέκι, 54 χρόνων, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών που βρίσκονται στο Λίβανο.

Αναμένεται να καταπλεύσουν στο Λιμάνι Λεμεσού δύο κορβέτες, μια γερμανική και μια βραζιλιάνικη, που θα μεταφέρουν τόσο τις σορούς όσο και τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους θα μεταφερθούν από το λιμάνι Λεμεσού στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου οι εμπειρογνώμονες θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους το δικινητήριο κατέπεσε στη θάλασσα.

Το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ πετούσε από την Πάφο με κατεύθυνση τη Βηρυτό. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο κυπριακό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα, ένας κύπριος εκπαιδευτής πιλότων και ένας Λιβανέζος.

Ο πιλότος ανέφερε ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, ωστόσο είπε ότι μπορούσε να το χειριστεί. Έκανε επαναστροφή για να επιστρέψει στη Λάρνακα. Στη συνέχεια κατέβηκε από τα 9.000 πόδια στα 6.000 πόδια και ακολούθως χάθηκε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.