Ειδησεογραφικό site

Ενοχλημένος ο Λευκός Οίκος από την Ελληνική “εκδοχη” της συνομιλίας Τσίπρα-Ομπάμα – Η “διόρθωση” της Ουάσινγκτον

40

Ενοχλημένη εμφανίζεται – σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ – η Αμερικανική πλευρά από την «παραποίηση» των όσων διεμήφθησαν στην τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα με τον Αλέξη Τσίπρα και διέρρευσαν από την ελληνική πλευρά.Τα 4 σημεία των παραινέσεων Ομπάμα.

Σύμφωνα με πηγές του Λευκου Οίκου, που “διορθώνουν” την Ελληνική “εκδοχή ” της συνομιλίας, ο Μπ. Ομπάμα:

1. Αρχικά συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό, στον οποίο επανέλαβε την πάγια θέση του για στροφή της Ευρώπης από τη λιτότητα σε πολιτικές ανάπτυξης ( θέση που είχε υποστηρίξει παλαιότερα και στους κ.κ. Γ.Παπανδρέου, Παπαδήμο και Σαμαρά). Αυτο ήταν και το σημείο που ικανοποίησε τον Έλληνα πρωθυπουργό, σημείο στο οποίο επέμεινε η διαρροή του Μαξίμου.

2. Είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι οι ΗΠΑ “σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ θα εργαστουν για την ευημερία του Ελληνικού λαου και ότι στο πλαίσιο αυτό είναι αναγκαίο να συνεχιστουν οι μεταρρυθμίσεις”

3. Επέμεινε στην ανάγκη πάταξης της τρομοκρατίας

4. Τόνισε την προτεραιότητα που δίνουν οι ΗΠΑ στην ασφάλεια της Ευρώπης, κάτι που θεωρείται έμμεση αναφορά στις σχέσεις Ευρώπης -Ρωσίας και στο θέμα της Ουκρανίας

Τα σχόλια είναι κλειστά.