Ειδησεογραφικό site

ΕΛ.ΑΣ.: Ενέργεια κατά του Χριστόδουλου Ξηρού ετοίμαζαν οι Πυρήνες

177

Διαταραχή στις σχέσεις των Πυρήνων της Φωτιάς με τον Χριστόδουλο Ξηρό, εναντίον του οποίου ετοίμαζαν ενέργεια διαπιστώνει η αστυνομική έρευνα μέσω και της ανάγνωσης των επιστολών μεταξύ των εγκλείστων και της Αγγελικής Σπυροπούλου που έχουν βρεθεί, σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας Δημήτριο Τσακνάκη.

Οι Πυρήνες φαίνεται ότι κατηγορούν ευθέως τον Χριστόδουλου Ξηρό για την μη ενεργοποίηση δύο εκρηκτικών μηχανισμών και η αστυνομία θεωρεί ότι ετοίμαζαν και ενέργεια εναντίον του καθώς χρησιμοποιούσαν σε επιστολή τη λέξη «απόλυση».

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Τσακνάκη όλα τα όπλα που βρέθηκαν στις δύο γιάφκες ανήκουν στους Πυρήνες. Ξεκάθαρη είναι για την αστυνομία και η διασύνδεση τρομοκρατών με ποινικούς.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κ. Τσακνάκης ανέφερε την περίπτωση 29χρονου Αλβανού που προσήχθη από τη Θεσσαλονίκη και συνελήφθη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και υπόθαλψη εγκληματία. Τα αποτυπώματα του νεαρού ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που βρέθηκαν στην γιάφκα της Περαχώρας Λουτρακίου καθώς και από το DNA στο βαν που βρέθηκε στο Αιγάλεω.

Το συγκεκριμένο άτομο είχε απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν, το 2010 είχε συληφθεί και αποφυλακίσθηκε το 2013. Μέσα στη φυλακή, η αστυνομία θεωρεί ότι στρατολογήθηκε από αλλοδαπό ποινικό κρατούμενο για λογαριασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης. Οι αρχές εκτιμούν ότι είναι το άτομο που μετέφερε την Αγγελική με αυτοκίνητο μάρκας KIA το οποίο βρέθηκε στο Περιστέρι και βρίσκετε στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.