Ειδησεογραφικό site

Ελληνικά πυρομαχικά στους Κούρδους που μάχονται τους τζιχαντιστές

42

Και η Ελλάδα στέλνει στρατιωτική συμμετοχή κατά του Ισλαμικού Κράτους
Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις του Ιράκ που μάχονται κατά των τζιχαντιστών. Τα πολεμοφόδια θα σταλούν μόνο στους Κούρδους μαχητές του Ιράκ.
Με την «αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις» που μάχονται κατά των τζιχαντιστών συμμετέχει η Ελλάδα στο διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.
Τα ελληνικά πυρομαχικά θα σταλούν αποκλειστικά στους κούρδους μαχητές του Ιράκ, και όχι σε Κούρδους αντάρτες που δρουν σε άλλες περιοχές, όπως αποσαφήνισε το ΥΠΕΞ, απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση του skai.gr.
Στην ανακοίνωση δεν αποσαφηνίζεται το είδος των πυρομαχικών που θα σταλούν.
Οι κουρδικές δυνάμεις στο Ιράκ λαμβάνουν ήδη πολεμικό υλικό, θανατηφόρο και μη, από αρκετά ευρωπαϊκά κράτη, όπως η Βρετανία, η Ιταλία και η Γερμανία.
Η αποστολή πυρομαχικών στους Κούρδους μαχητές του Ιράκ αποφασίστηκε κατόπιν και σχετικής εισήγησης του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα έχει εξαρχής χαιρετίσει πολιτικά τον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, συμμετέχοντας στη διεθνή προσπάθεια με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.