Ειδησεογραφικό site

Ελληνες βομβαρδίζουν με μηνύματα την Telegraph για «τα θεμέλια κεμπαπτζίδικου»

37

Το χολερικό κείμενο της Telegraph για τα Γλυπτά του Παρθενώνα που «αν δεν τα είχε πάρει ο Λόρδος Ελγιν τώρα θα βρίσκονταν στα θεμέλια κεμπαπτζίδικου στην Αθήνα», για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που «φτιάχτηκε με πολλά χρήματα που δεν έχει η Ελλάδα για να δείξει κάτι που δεν κατέχει» αλλά και για τον ρόλο της Αμάλ Κλούνεϊ δεν έμεινε αναπάντητο. Δεκάδες Ελληνες, αλλά και ξένοι μπαίνουν κάτω από το κείμενο της Τelegraph και κατακεραυνώνουν την εφημερίδα αλλά και τον συντάκτη της.

Μεταξύ άλλων το άρθρο αναφέρεται και στην … απόσταση που χωρίζει τη σύγχρονη από την αρχαία Ελλάδα των επιτευγμάτων και της προσφοράς στον πολιτισμό, ενώ ο αρθρογράφος επικαλείται ακόμα και «μαρτυρίες» Ευρωπαϊων αξιωματούχων για την χαοτική οργάνωση της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Ελλάδα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Φυσικά στα σχόλια δεν λείπουν και αναφορές όπως «Οταν εμείς είχαμε πολιτισμό εσείς είσασταν ακόμα πάνω στα δέντρα». Διαβάζουμε στα σχόλια μεταξύ άλλων:

«Φυσικά και ανήκουν στην Αγγλία, ο κύριος Ελγιν τα έφτιαξε και τους έδωσε και το όνομά του… Εμείς οι Ελληνες ζούσαμε σε σπηλιές όταν ο κύριος Ελγιν σμίλευε αυτά τα μάρμαρα. Επίσης ο Μέγας Αλέξανδρος χρησιμοποιούσε το κυριλλικό αλφαβητάριο… Η ώρα της πληρωμής θα έρθει!»

«Ειλικρινή συλληπτήρια για το μέγεθος της άγνοιας και το βάθος της αλλαζονίας σας κύριε Πάξμαν. Και ευχαριστούμε που μας θυμίσατε πως πραγματικά είναι το είδος σας. Εχουμε την τάση να το ξεχνάμε. Σας παρακαλώ να απολαύσετε το επόμενο κεμπάμπ σας από ένα από τα ωραία καταστήματα που έχουν οι Λιβανέζοι στο Λονδίνο. Ολοι οι μη Αγγλοι του κόσμου που έχετε κλέψει και έχουν υποφέρει από εσάς τους αλαζόνες, χωρίς ντροπή, αποικιοκράτες».

«Ο Παξμαν φαίνεται να είναι ένας τυπικός, παλιός, απαράδεκτος ρατσιστής Αγγλος. Νομίζω ότι περνάει τα βράδια του διαβάζοντας ιστορίες για τότε που η Βρετανία ήταν Μεγάλη.»

Τα σχόλια είναι κλειστά.