Ειδησεογραφικό site

Ελεύθερος χωρίς όρους ο πρώην βουλευτής της ΧΑ Χρ. Αλεξόπουλος

34

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στις ανακρίτριες ο πρώην πλέον βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος. Ο βουλευτής απολογήθηκε στις ειδικές ανακρίτριες για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανακρίτριες και εισαγγελέας άφησαν ελεύθερο χωρίς όρους τον Χρ. Αλεξόπουλο με το σκεπτικό ότι δεν είναι επικίνδυνος για τη διάπραξη νέων αδικημάτων μετά την τυπική και ουσιαστική ανεξαρτητοποίηση του από τη ΧΑ.

Σε δηλώσεις του, ο Χρ. Αλεξόπουλος -ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί- υποστήριξε ότι πρόκειται για μια καλή απόφαση, καθώς «είχαμε στοιχεία που καταθέσαμε σύμφωνα με τα οποία δεν έχω σχέση με την υπόθεση». Ακόμη ο ίδιος ανέφερε πως «η συμπεριφορά των ανακριτριών και του εισαγγελέα ήταν άψογη», ενώ έκανε λόγο για «ύπαρξη κρυφής ατζέντας της Χρυσής Αυγής».

«Η απόφαση ήταν πολύ καλή, άψογη. Είχαμε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει τίποτα εναντίον μου. Η συμπεριφορά των ανακριτριών και του εισαγγελέα ήταν άψογη. Απάντησα σε όλες τις ερωτήσεις» είπε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του κατά την έξοδό του από το Εφετείο ο Χρ. Αλεξόπουλος.

Σύμφωνα με πληρηφορίες, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των ανακριτριών, επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό του ότι πράγματι υπήρχε κρυφή ατζέντα της Χρυσής Αυγής, ενώ ερωτηθείς για το αν γνώριζε σχετικά με εγκληματική δραστηριότητα άλλων προσώπων της κόμματος απάντησε: «Δεν είχα πει για εγκληματικές πράξεις στη Βουλή ότι είχα πει αναφερόταν σε στοιχεία που υπάρχουν μέσα στη δικογραφία».

Αύριο στις δυο ανακρίτριες απολογείται η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του προφυλακισμένου Ν. Μιχαλολιάκου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.