Ειδησεογραφικό site

Ελεγχο νομιμότητας της διοίκησης των ΕΛΤΑ ζητούν επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

49

Να καταθέσει στη Βουλή τα έγγραφα που αφορούν όλους τους διαγωνισμούς και τις αναθέσεις έργων των ΕΛΤΑ σε ιδιώτες τον τελευταίο χρόνο, καθώς και τα αντίστοιχα ποσά, ζητούν από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μ. Χρυσοχοΐδη, επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων.

Με επικεφαλής τον Δημήτρη Στρατούλη, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλουν ότι «την ώρα που τα ΕΛΤΑ βουλιάζουν, η διοίκηση των ΕΛΤΑ μοιράζει υπέρογκα ποσά σε ιδιώτες εργολάβους, καθώς με πρόσχημα τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, επιχειρεί να καθιερώσει τη συμμετοχή των εργολάβων σε όλο το φάσμα της λειτουργίας του».

Οι βουλευτές επικαλούνται ανακοίνωση- καταγγελία της συνδικαλιστικής παράταξης ΠΑΚ- ΕΛΤΑ, σύμφωνα με την οποία η διοίκηση των ΕΛΤΑ προκήρυξε τρεις διεθνείς διαγωνισμούς στις 7 Αυγούστου, συνολικού προϋπολογισμού 1,4 εκατομμυρίου ευρώ, για την επιλογή αναδόχων εργολάβων, οι οποίοι θα φέρουν στα ΕΛΤΑ δικό τους προσωπικό προκειμένου να εκτελεί έργο διαλογής, διανομής και θυρίδας συναλλαγής. Ακόμη, αναφέρεται ότι με απόφαση του συμβουλίου διεύθυνσης ανατέθηκε ύστερα από διαπραγμάτευση σε εργολάβο, με τον οποίο υπήρχε συνεργασία μέχρι σήμερα, το έργο «υποστήριξης και επέκτασης Track & trace» σε μονάδες διανομής, κέντρα διαλογής και ταχυδρομικά καταστήματα, συνολικού προϋπολογισμού 474.751.000 ευρώ.

«Βρισκόμαστε μπροστά στην υλοποίηση ενός προσχεδιασμένου κατακερματισμού του ταχυδρομικού έργου και την εκχώρησή του στους ιδιώτες» σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και επικαλούνται καταγγελίες εργαζομένων ότι «ειδικοί στα ρουσφέτια έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να διαμορφώσουν τις λίστες με τους υποψηφίους για πρόσληψη.

Ανάμεσα στα ερωτήματα που απευθύνουν στον υπουργό Υποδομών, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί η διοίκηση των ΕΛΤΑ συνεχίζει τον τεμαχισμό και την εκποίηση του Δημόσιου Ταχυδρομείου υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων και ανταγωνιστών του Οργανισμού, πώς θα διασφαλιστεί το απόρρητο της αλληλογραφίας, εάν θα γίνει έλεγχος νομιμότητας των ενεργειών της διοίκησης των ΕΛΤΑ και εάν θα αποδώσει το Δημόσιο τις οφειλές του, ύψους 40 εκατ. ευρώ, προς τα ΕΛΤΑ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.