Ειδησεογραφικό site

ΕΛΓΑ: Φέτος οι μεγαλύτερες ζημιές της τελευταίας τριετίας στην παραγωγή

34

Τις μεγαλύτερες ζημιές της τελευταίας τριετίας υπέστη φέτος η αγροτική παραγωγή σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής ο ΕΛΓΑ κυρίως λόγω και των έντονων καιρικών φαινομένων του τελευταίου τριμήνου.

Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος του οργανισμού Βασίλης Έξαρχος ζήτησε από τους Προϊσταμένους των Υποκαταστημάτων τη  συνέχιση της προσπάθειας για την εκτίμηση των ζημιών εκφράζοντας συγχρόνως την ικανοποίησή του για την άμεση παρουσία στις περιοχές που πλήττονται από τα καιρικά φαινόμενα παρά τις ελλείψεις προσωπικού που δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στον ΕΛΓΑ.

Τους κάλεσε, δε, να αποτυπώσουν «με αντικειμενικότητα και ευαισθησία» το μέγεθος των ζημιών στα πορίσματα που θα καταθέσουν για ό,τι συνέβη σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ ενημέρωσε, τέλος, τους Προϊσταμένους των Υποκαταστημάτων ότι η πιλοτική εφαρμογή εκτίμησης των ζημιών με τη χρήση σύγχρονων μέσων από το Μάρτιο του 2015 θα επεκταθεί στις περιοχές ευθύνης όλων των Υποκαταστημάτων του ΕΛΓΑ με στόχο την ταχύτερη και με μεγαλύτερη διαφάνεια διενέργεια των εκτιμήσεων και την επίσπευση της καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.