Ειδησεογραφικό site

ΕΛΑΣ: 22.694 αλλοδαποί επαναπατρίστηκαν από τις αρχές του 2014

29

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, άλλοι 3.404 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια, στις χώρες καταγωγής τους, τον μήνα Οκτώβριο.

Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (1.213 άτομα), το Πακιστάν (311 άτομα), το Μπαγκλαντές (129 άτομα), τη Γεωργία (128 άτομα) και το Αφγανιστάν (65 άτομα).

Με τις επιστροφές του μηνός Οκτωβρίου, ο αριθμός των αλλοδαπών που έχουν επιστρέψει συνολικά στις χώρες καταγωγής τους από τις αρχές του 2014, ανέρχεται σε 22.694 άτομα.

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.