Ειδησεογραφικό site

ΕΚΤ: Σταθερή οικονομική πολιτική για μείωση του χρέους – Η ευθύνη είναι μόνο των Ελλήνων

26

Στις αυριανές βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα αναφέρθηκε το μέλος της ΕΚΤ, Ιβ Μερς, που κάλεσε τους Ευρωπαίους να σεβαστούν το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Ένα μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κάλεσε σήμερα τις Βρυξέλλες και τις χώρες της ευρωζώνης να επιδεικνύουν σεβασμό στο Σύμφωνο Σταθερότητας, μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ την Πέμπτη του προγράμματος μαζικής αγοράς αξιόγραφων.

“Δεν μπορούμε πάντα να προσφεύγουμε μόνο στη νομισματική πολιτική” για την επίλυση των προβλημάτων εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη, δήλωσε ο Λουξεμβούργιος Ιβ Μερς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung.

“Ενώ επικαλούνται συνεχώς την ΕΚΤ, βλέπουμε την ίδια στιγμή πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ύστερα από αίτημα ορισμένων κρατών, θέλει να χαλαρώσει το Σύμφωνο Σταθερότητας και το νομισματικό σύμφωνο”, τόνισε ο Μερς, αν και η ΕΚΤ ανακοίνωσε την Πέμπτη τις αγορές δημοσίου και ιδιωτικού χρέους άνω του 1 τρισ. ευρώ.

“Οι χώρες που έχουν προβλήματα ανταγωνιστικότητας, καλούνται να τα διορθώσουν και να μην διατυπώνουν συνεχώς απαιτήσεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική”, είπε ο Μερς, αναφερόμενος, κυρίως, στην Ελλάδα και στις αυριανές βουλευτικές εκλογές. “Είναι ευθύνη των Ελλήνων ψηφοφόρων να επιλέξουν την κυβέρνηση που πιστεύουν ότι θα προσφέρει καλύτερο μέλλον για τη χώρα τους. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι η μείωση του χρέους και της ανεργίας προϋποθέτουν μία σταθερή οικονομική πολιτική”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.