Ειδησεογραφικό site

Εκτός Στρατιωτικών Σχολών όσοι είναι δυσλεκτικοί

67

 Αλλάζουν ριζικά οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές με την εφαρμογή, για πρώτη φορά φέτος, των νέων κριτηρίων σωματικής ικανότητας που καθορίζονται με το Π.Δ. 11/2014 (Φ.Ε.Κ. 17Α).

Οι αλλαγές αφορούν όλο το στρατιωτικό προσωπικό, μονίμους και εφέδρους, αλλά και τους υποψηφίους για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές, μέσω των πανελληνίων εξετάσεων.

Η προϋπόθεση εισαγωγής είναι να έχει ενταχθεί ο υποψήφιος στην κατηγορία Ι1. Η σημαντικότερη αλλαγή που φέρνουν τα νέα κριτήρια είναι ο αποκλεισμός όσων υποψηφίων παρουσιάζουν «διαταραχές της μάθησης με έναρξη στην παιδική ηλικία, όπως δυσλεξία, δυσαριθμισία, δυσγραφία κ.α.», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Προεδρικό Διάταγμα.

Μάλιστα αν αυτές οι διαταραχές της μάθησης επιτρέπουν την προσαρμογή στο στρατιωτικό περιβάλλον, τότε οι υποψήφιοι κατατάσσονται στην κατηγορία Ι3 ή Ι4, ενώ αν δεν επιτρέπουν την προσαρμογή στο στρατιωτικό περιβάλλον οι υποψήφιοι κατατάσσονται στην κατηγορία Ι5 και δεν υπηρετούν ούτε ως έφεδροι.

Το πολυσέλιδο Προεδρικό Διάταγμα ασχολείται με 892 περιπτώσεις που χρήζουν διευκρίνησης, σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, χωρίς να εντάσσονται όλες οι περιπτώσεις σε κατηγορίες πέραν της κατηγορίας Ι1.

Όσοι υποψιάζονται την παραμικρή απόκλιση από το φυσιολογικό πρέπει να το μελετήσουν προσεκτικά για να μη βρεθούν προ εκπλήξεων και ανατροπών όταν θα δώσουν τις προκαταρκτικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στις ανώτατες σχολές.

Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας προς τα σχολεία, τις απαραίτητες σελίδες του ΦΕΚ για τη δυσλεξία και ολόκληρο το Προεδρικό Διάταγμα για την παραπέρα μελέτη.

Πηγή: naftemporiki.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.