Ειδησεογραφικό site

Εκρηκτικές ύλες βρέθηκαν στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού

39

Για εργασίες συντήρησης πήγε συνεργείο στις εγκαταστάσεις ιδιωτικής αθλητικής σχολής στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και τελικά βρέθηκαν μπροστά σε ένα κρυμμένο οπλοστάσιο.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι τα αντικείμενα διατηρούσε ένας από τους δύο εταίρους της εταιρείας, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Μάρτιο.

Στις εγκαταστάσεις βρέθηκαν εκατοντάδες τεμάχια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, πολλές δεκάδες τεμάχια εκρηκτικής ύλης πενταλαστίτης, ηλεκτρικοί πυροκροτητές, τεμάχια εκρηκτικής ύλης C4, μεταλλικοί πυροκροτητές, φυσίγγια και πολλά άλλα παρόμοια αντικείμενα.

Να σημειωθεί πως ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, ήταν απόστρατος Αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων του Στρατού, με ειδικότητα στα εκρηκτικά, ενώ μετά την αποστρατεία του εργαζόταν, ως πυροδότης εκρηκτικών σε χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης πιστών χιονοδρομίας και εξουδετέρωσης χιονοστιβάδων.

Κατά την αυτοψία στο σημείο, δεν παρατηρήθηκαν ίχνη παραβίασης, οι χώροι ανεύρεσης των εκρηκτικών ήταν ασφαλισμένοι, ενώ οι εγκαταστάσεις δεν λειτουργούσαν τα τελευταία δύο χρόνια.

Στο σημείο μετέβησαν κλιμάκια των αρμοδίων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ομάδα πυροτεχνουργών του Στρατού περισυλλέγει τα αντικείμενα.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λειβαδιάς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.