Ειδησεογραφικό site

Εκλογές και θέματα Δικαιοσύνης στο τραπέζι της συνάντησης Παυλόπουλου – Παπαγγελόπουλου

27

«Εκλογές – Δικαιοσύνη – Διαφάνειας – Διαφθοράς», ήταν τα τέσσερα θέματα που τέθηκαν κατά την εθιμοτυπική συνάντηση του Πρόεδρου  της Δημοκρατίας Προκόπη  Παυλόπουλου με τον υπηρεσιακό υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Τα θέματα που απασχόλησαν κατά την  συνάντηση  ήταν τα  τρέχοντα προβλήματα υπουργείου Δικαιοσύνης και ειδικά κατά την προεκλογική περίοδο, όπου τα δικαστήρια έχουν το βάρος διεξαγωγής των εκλογών.
Ακόμη, συζητήθηκαν θέματα διαφάνειας και διαφθοράς, κάτι που απασχόλησε και απασχολεί ιδιαίτερα τον  κ. Παπαγγελόπουλο, λόγω της θέσης του υφυπουργού Δικαιοσύνης  που κατείχε πριν  την ανάληψη των υπηρεσιακών υπουργικών του καθηκόντων.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης απευθυνόμενος στον κ.  Παυλόπουλο είπε ότι «είναι εξαιρετική τιμή για κάθε Έλληνα να επισκέπτεται το Προεδρικό. Για μένα όμως, η τιμή είναι πολύ μεγαλύτερη γιατί Πρόεδρος είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος».

Από την πλευρά του ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον κ. Παπαγγελόπουλο επισήμανε:
«Κύριε υπουργέ, ξέρω ότι είσθε εδώ για να με ενημερώσετε για τα ζητήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενόψει της εκλογικής διαδικασίας. Μένω σ’ αυτό. Σας ευχαριστώ πολύ και θέλω να τονίσω ότι ο ρόλος της Δικαιοσύνης και στην διαδικασία των εκλογών, είναι κρίσιμος. Ξέρουμε ότι η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών εξαρτάται εν πολλοίς από τους δικαστικούς λειτουργούς και από τους συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης, τους δικηγόρους.
Γνωρίζω επίσης, ότι με την τεράστια πείρα την οποίαν έχει η Δικαιοσύνη – και ιδίως οι δύο κλάδοι της Δικαιοσύνης, η Πολιτική Δικαιοσύνη και η Διοικητική Δικαιοσύνη – θα κάνει στο ακέραιο το έργο της, έτσι όπως το έχει αποδείξει. Και για μιαν ακόμα φορά θα έχουμε εκλογές όπως ταιριάζει στην Ελληνική παράδοση και στην Ελληνική Δημοκρατία». Κλείνοντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε:
«Αυτά υπό την εποπτεία σας και την εμπειρία την οποίαν έχετε, ως παλαιό στέλεχος της Δικαιοσύνης, είμαι βέβαιος ότι θα πάνε πολύ καλά».

Ακόμη, προηγουμένως κ. Παυλοπουλος  συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας – Ελλάς Κώστα Μπακούρη, τον ιδρυτή της Διεθνούς Διαφάνειας Πέτερ Άιγκεν και την Γκεσάιν Σβαν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.