Ειδησεογραφικό site

Ομόφωνα ένοχοι οι δύο χρυσαυγίτες των Πετραλώνων

36

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οι δυο κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά την διάρκεια της επίθεσης από μέλη της Χρυσής Αυγής στο αναρχικό στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα το 2008. Αποτέλεσμα, ο βαρύτατος τραυματισμός δυο ατόμων, ένας εκ των οποίων νοσηλεύτηκε για 20 ημέρες στο νοσοκομείο.

Οι δυο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια και έξι μήνες και 11 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξη χωρίς αναστολή, και επιστρέφουν στις φυλακές όπου κρατούνται με ένταλμα των Εφετών ανακριτριών. Το δικαστήριο τους έκρινε ενόχους για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Οι δυο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες κατά την απολογία τους ωστόσο δεν έπεισαν το δικαστήριο που έλαβε την καταδικαστική απόφαση ομόφωνα. Οι καταδικασθέντες ήταν μέλη 20μελούς ομάδας μελών της ΧΑ που επιτέθηκε στο στέκι «Αντίπνοια» την ώρα που γινόταν μάθημα ισπανικών.

Κατά τη μεταφορά των χρυσαυγιτών στη φυλακή επικράτησε ένταση έξω από τα δικαστήρια, όπου ήταν συγκεντρωμένοι αντιεξουσιαστές. Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να γιουχάρουν και ένας από τους δύο καταδικασθέντες έβρισε μια διαδηλώτρια με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Σημειωτέον ότι η επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου 2008 και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός Ελληνα και ενός Ισπανού.

Την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης , δύο αυτόπτες μάρτυρες είχαν δώσει χαρακτηριστική περιγραφή της επίθεσης του 2008.

Τα σχόλια είναι κλειστά.