Ειδησεογραφικό site

Εισαγγελείς: Η κυβέρνηση να συμμορφωθεί στις αποφάσεις του Μισθοδικείου

46

Τα μέλη της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος σε ψήφισμα τους, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της γενικής συνέλευσής τους που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο (22.6.2014), διαπιστώνουν «δημοσίως την ανησυχία τους για τη μη συμμόρφωση της κυβέρνησης, μέχρι σήμερα», με τις δύο αποφάσεις του Μισθοδικείου.

Οι δύο αυτές επίμαχες αποφάσεις «έκριναν ως αντισυνταγματικές τις υπέρμετρες μισθολογικές περικοπές που υπέστη ο κλάδος», ενώ παράλληλα προβλέπουν ότι το 25% του εισοδήματος των δικαστών πρέπει να είναι αφορολόγητο, όπως είναι και στους βουλευτές.

Επίσης, καλούν «τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να προβούν στην άμεση λήψη των αναγκαίων νομοθετικών ή άλλων μέτρων που υπολείπονται ή απαιτούνται για την υλοποίησή τους».

Μάλιστα, η γενική συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης «να προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια -περιλαμβανομένης της σύγκλησης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης- προς ενδελεχή εξέταση της κατάστασης, ανάλογα με τις εξελίξεις και λήψη επί του θέματος σχετικών αποφάσεων».

Υπενθυμίζεται ότι χθες κατατέθηκε στην Βουλή διάταξη για την καταβολή των αναδρομικών περικοπών αποδοχών των δικαστών και εισαγγελέων (εν ενεργεία και συνταξιούχων) από την 1η Αυγούστου 20112 έως σήμερα.

Ακόμη, οι εισαγγελείς της χώρας εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος ουδόλως ενημερώθηκε από το υπουργείου Δικαιοσύνης για το ενδεχόμενο ένταξης των στρατιωτικών δικαστών στον εισαγγελικό κλάδο και την πιθανή κατάργηση των στρατιωτικών δικαστηρίων.

Τέλος, για το τελευταίο αυτό θέμα, η Ένωση δηλώνει «κατηγορηματικά την αντίθεσή της έναντι τέτοιων πρωτοβουλιών που επηρεάζουν αρνητικά την υπηρεσιακή κατάσταση των εισαγγελέων και αλλοιώνουν -κατά τρόπο εκτός της Συνταγματικής νομιμότητας- τη θεσμική υπόσταση του κλάδου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.