Ειδησεογραφικό site

Εισαγγελέας: Να δικαστεί ο Τσουκάτος για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens

46

Να παραπεμφθεί σε δίκη για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος ο άλλοτε «ισχυρός άντρας» του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Τσουκάτος, αναφορικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens ζητά ο εισαγγελέας Γαληνός Μπρης με την πρότασή του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, που απαριθμεί 2.368 σελίδες, ο Θόδωρος Τσουκάτος γίνεται «γέφυρα» στη διαδρομή μαύρων χρημάτων και συγκεκριμένα δύο εμβασμάτων ύψους ενός εκατομμυρίου γερμανικών μάρκων, χρήματα τα οποία οι δικαστικές αρχές εκτιμούν ότι κατέληξαν σε υπαλλήλους του ΟΤΕ.

Ο κ. Μπρης εκτιμά ότι ο Θόδωρος Τσουκάτος είναι εκείνος που είχε δώσει στον Μιχάλη Χριστοφοράκο τα στοιχεία του λογαριασμού του επιχειρηματία Ηλία Πιταούλη, σε τραπεζικό λογαριασμό του οποίου κατέληξαν τα επίμαχα δύο εμβάσματα.

Ο Θόδωρος Τσουκάτος, σύμφωνα με τη δικογραφία, πήρε τα χρήματα αυτά από το φίλο του Στέλιο Βίο, με τον οποίο ο ίδος και η σύζυγός του Πόπη διατηρούσαν στενές φιλικές σχέσεις. Ο επιχειρηματίας Στέλιος Βίος είχε άλλωστε βοήθησει την οικογένεια Τσουκάτου σε προεκλογικό αγώνα.

«Το έμβασμα του παραπάνω ποσού έγινε στο πλαίσιο παροχής χρηματικών ωφελημάτων που είχαν υποσχεθεί τα στελέχη της εταιρείας Siemens σε υπαλλήλους της ΟΤΕ, οι οποίοι την αποδέχθηκαν και τελικώς την έλαβαν» αναφέρει σε πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός.

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.