Ειδησεογραφικό site

Ειρωνεία Μεϊμαράκη στη Ζωή: Φέρτε τον Στουρνάρα στη Βουλή χειροπόδαρα και ο φρούραρχος να τον μαστιγώνει…

42

 

zoi-stournaras-meimarakisΤελεσίγραφο προς το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, έστειλε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ξεκαθαρίζοντας ότι, εάν δεν προσέλθει στη Βουλή, θα διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του.

Η επιμονή της προέδρου προκάλεσε ένταση στην Επιτροπή, με τον κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο να λέει πως «δεν μπορείς να μετατρέπεις τη Βουλή σε οιονεί δικαστήριο», ενώ ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με εμφανή διάθεση ειρωνείας, είπε: «Εγώ συμφωνώ μαζί σας, κυρία πρόεδρε. Είναι δυνατόν σε αυτή την κρίσιμη φάση που αγωνιούν οι Έλληνες και η Ευρώπη να ντροπιάζει εμάς, την Επιτροπή και την πρόεδρο της Βουλής; Όχι μόνο βίαιη προσαγωγή, αλλά να τον φέρετε χειροπόδαρα και από πίσω ο φρούραρχος της Βουλής να τον μαστιγώνει».

Αφορμή στάθηκε η νέα άρνηση του κεντρικού τραπεζίτη να παραστεί στη συνεδρίαση της  κοινοβουλευτικής επιτροπής ΔΕΚΟ, έπειτα από κλήση της κυρίας Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το περιεχόμενο της ετήσιας έκθεσης νομισματικής πολιτικής.

Είχε προηγηθεί η κλήση -και η αδυναμία του κ. Στουρνάρα να παραστεί- στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση Siemens και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που είχε υπογράψει ως υπουργός Οικονομικών.

Υπο αυτά τα δεδομένα, φαίνεται ότι η πρόεδρος δεν ικανοποιήθηκε από τις απαντητικές επιστολές που της έστειλε ο διοικητής της ΤτΕ, με τις οποίες εξηγεί ότι οι κρίσιμες και οριακές διαπραγματεύσεις επιβάλλουν να βρίσκεται σε συνεχείς συνεδριάσεις και τηλεδιασκέψεις με την ΕΚΤ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.