Ειδησεογραφικό site

ΕΙΝΑΠ: Ακάλυπτοι οι ανασφάλιστοι στα δημόσια νοσοκομεία

30

Θολό παραμένει το τοπίο στο ΕΣΥ σε ό,τι αφορά στην πραγματική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), διαπιστώνονται συνεχώς σημαντικά κωλύματα στην εφαρμογή της υπουργικής απόφασης που προβλέπει πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων ασθενών.

Ενώ σε πολλά νοσοκομεία λειτουργούν συστηματικά και λαμβάνουν αποφάσεις οι 3μελείς επιτροπές που προβλέπει ο νόμος, σε άλλα δεν υπάρχει καμία ενεργοποίησή τους. Επίσης, σε πολλά νοσοκομεία οι προσερχόμενοι ανασφάλιστοι ασθενείς, δικαιούχοι της ανωτέρω ρύθμισης, δεν εξυπηρετούνται από άγνοια -ενδεχομένως του ιατρικού και διοικητικού προσωπικού- και αφήνονται στη μοίρα τους.

Η πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας πρέπει να είναι απρόσκοπτη και καθολική» τονίζει η ΕΙΝΑΠ και καλεί τις διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων να εφαρμόσουν άμεσα τον νόμο, αλλά ζητεί και από τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών στα νοσοκομεία, τις 5μελείς επιτροπές της ΕΙΝΑΠ να κινητοποιηθούν για την εφαρμογή του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.