Ειδησεογραφικό site

Εικοσιτετράωρη απεργία στο Δημόσιο – Συλλαλητήριο έξω από τον Άρειο Πάγο

24

Παραλύει σήμερα ο δημόσιος τομέας, λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία κρίθηκε «παράνομη και καταχρηστική» η απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης.
Στις 9:30 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.
Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε και νέα αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου.
Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, δάσκαλοι και καθηγητές, καθώς και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.