Ειδησεογραφικό site

Ειδικός φρουρός συνελήφθη με τις κατηγορίες εκβίασης και δωροληψίας

62

Για εκβίαση σε βάρος ιδιοκτήτη συνεργείου μοτοσικλετών στον Πειραιά και δωροληψία συνελήφθη, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, 28χρονος ειδικός φρουρός.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο 41χρονος ιδιοκτήτης του συνεργείου κατήγγειλε πως ο ειδικός φρουρός, ο οποίος υπηρετεί στην Αττική και διατηρούσαν φιλικές σχέσεις από το 2008, του είχε ζητήσει να του επισκευάσει δωρεάν τη μοτοσικλέτα του, αλλά αυτός δεν δέχτηκε.
Τότε, ο 28χρονος ένστολος απαίτησε εκβιαστικά 3.000 ευρώ, με το σκεπτικό ότι ο 41χρονος τού τα «όφειλε», καθώς τού πήγαινε πελάτες στο συνεργείο.
Επειδή και πάλι ο 41χρονος δεν συμμορφώθηκε στην απαίτηση του ειδικού φρουρού, ο 28χρονος υπέβαλε καταγγελία εναντίον του για δήθεν κλεμμένες μοτοσικλέτες, που βρίσκονταν στο κατάστημά του. Η καταγγελία αποδείχθηκε ψευδής μετά την αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης.
Χθες, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 41χρονος παρέδωσε στον ειδικό φρουρό το προσημειωμένο ποσό των 3.000 ευρώ, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή του Πειραιά. Μόλις ο ειδικός φρουρός παρέλαβε τα χρήματα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά τον χώρο τον συνέλαβαν.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.