Ειδησεογραφικό site

Εθνική συνεννόηση για το χρέος θα ζητήσει από τον Κ. Παπούλια ο Φ. Κουβέλης

25

Τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για να διαμορφωθεί εθνική συνεννόηση στο ζήτημα του χρέους, αναμένεται να ζητήσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κατά τη συνάντησή του (13:00) με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

«Θα έλεγα απευθυνόμενος στις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ας κρατήσουμε τις διαφορές μας, ας κρατήσουμε όλοι μας τις αντιθέσεις που έχουμε, αλλά ας αντιπαρατεθούμε στην ουσία των προβλημάτων. Η χώρα δεν χρειάζεται τεχνητές πολώσεις, που απομακρύνουν την πολιτική από την αντιμετώπιση των ουσιαστικών προβλημάτων της» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά 90,1 FM, εν όψει της συνάντησης.

«Οι αντιθέσεις και οι διαφορές των κομμάτων είναι δεδομένες, είναι αναγκαίο στοιχείο μάλιστα στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου και της λειτουργίας του πολιτεύματος, αλλά από ‘κει και πέρα -το επαναλαμβάνω- ο ελάχιστος κοινός τόπος πρέπει να υπάρξει, τόσο σήμερα όσο και αύριο» πρόσθεσε, εκφράζοντας την αντίθεσή του στη συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

«Όλες οι πολιτικές δυνάμεις, στη βάση ενός κοινού ελάχιστου πολιτικού τόπου, να συστρατευτούμε για την αναδιαπραγμάτευση και την αναδιάρθρωση του χρέους. Άλλωστε, ο χρόνος είναι αρκετά μεγάλος μέχρι την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας» τόνισε.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι το πρόσφατο συνέδριο του κόμματός του αποφάσισε την πολιτική και οργανωτική αυτονομία και αυτοτέλεια. Εκτίμησε, δε, ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα καταστεί εφικτή και η χώρα θα οδεύσει σε εκλογές.

Η συνάντηση του κ. Κουβέλη με τον Κάρολο Παπούλια πραγματοποιείται μία ημέρα μετά τις διαδοχικές επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.