Ειδησεογραφικό site

Εγκατέλειψαν τον Αρη Σπηλιωτόπουλο όλα τα μέλη της δημοτικής του ομάδας

50

spiliotopoulos

Μόνο του, σαν την καλαμιά στον κάμπο άφησε τον Αρη Σπηλιωτόπουλο το σύνολο των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων που εξελέγησαν με την παράταξη του «Αθήνα Μπορείς» στις δημοτικές εκλογές του 2014.

Το χαμόγελο του Αρη Σπηλιωτόπουλου πάγωσε όταν πληροφορήθηκε το πρωί της Τετάρτης ότι πλέον θα είναι επικεφαλής παράταξης χωρίς μέλη!

Με επιστολή τους προς τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη οι σύμβουλοι αποφάσισαν να τον εγκαταλείψουν, τονίζοντας ότι τους χωρίζουν ουσιαστικές διαφορές στον τρόπο αντίληψης και προσέγγισης των θεμάτων με τον επικεφαλής τους Αρη Σπηλιωτόπουλο.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Τεντόμας, Θανάσης Πλεύρης, Δημήτρης Κωνσταντάρας και οι κοινοτικοί σύμβουλοι Βαγγέλης Ξυδέας, Σπύρος Αθανασάκης, Γιώργος Ρωμανέας και Ροδομαρία Δομάζου αναφέρουν ότι ο Α. Σπηλιωτόπουλος «είναι συνήθως απών», «ουδέποτε συγκάλεσε συνεδρίαση», ενώ προσθέτουν ότι η παράταξη δεν λειτουργεί δημοκρατικά, αφού εκδίδονταν ανακοινώσεις / δελτία Τύπου χωρίς προηγουμένως να έχουν συζητηθεί τα θέματα και χωρίς να έχουν ενημερωθεί τα μέλη της παράταξης.

Αρης: Μυστική σύναξη, παραδώστε τις έδρες

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος, πέρασε στην αντεπίθεση και αναφέρθηκε σε μακροσκελή ανακοίνωσή του σε βιαστική, μυστική και νυχτερινή σύναξή τους που μόνο ερωτήματα γεννά για τις προθέσεις για τον καθοδηγούμενο ή μη χαρακτήρα της κίνησης τους.
Ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος κάνει λόγο για πραξικόπημα έναντι της δημοκρατικά εκλεγμένης παράταξης και τους ζητεί να παραδώσουν τις έδρες, οι οποίες ανήκουν στους χιλιάδες πολίτες που τίμησαν την παράταξη «Αθήνα Μπορείς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Σπηλιωτόπουλου:  

«Ένα μήνα μετά την συνδιάσκεψη των στελεχών του «Αθήνα Μπορείς» και τις ένθερμες τοποθετήσεις πίστης και αφοσίωσης, καταγεγραμμένες στα πρακτικά, και λίγες ώρες πριν την σημερινή συνάντηση του συνδυασμού ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση ή σχετική συζήτηση πληροφορηθήκαμε δια ανακοίνωσης ότι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τις ψήφους των πολιτών που εμπιστεύτηκαν την παράταξη «Αθήνα Μπορείς» αυτοπροσδιορίστηκαν ως ανεξάρτητοι. Αν παραγνωρίσουμε τη βιαστική, μυστική και νυχτερινή σύναξη τους που μόνο ερωτηματικά γεννά για τις προθέσεις και για τον καθοδηγούμενο ή μη χαρακτήρα της κίνησης τους, έχουν το δικαίωμα  του αυτοπροσδιορισμού. Όμως, θα ήταν συνεπές προς τα στελέχη της δημοτικής μας παράταξης που συνεχίζουν τον αγώνα να παραδώσουν τις έδρες τους για να αποκτήσει και πραγματικό περιεχόμενο η ανεξαρτητοποίηση τους και να αποδειχθεί ότι  δεν λειτουργούν σε μια τόσο κρίσιμη για την Αθήνα και τον τόπο περίοδο ούτε ωφελιμιστικά ,ούτε ως εντολοδόχοι ξεκαθαρίσματος εκκρεμοτήτων από συγκεκριμένες κομματικές ομάδες.
Κατανοώ τις αντιδράσεις σε τοποθετήσεις με προοδευτικό πρόσημο για μια Αθήνα πόλη για να ζεις αλλά και πόλη για να επισκεφθείς, ανοιχτή, φιλόξενη και πάνω απ’ όλα ανθρώπινη αλλά δεν κατανοώ μικροπολιτικές σκοπιμότητες και αποπροσανατολισμούς για μια παράταξη που στοχεύει στην σύνεση και στη σύνθεση όλων για το καλό της πόλης και όχι για να είναι αχθοφόρος παλαιοπολιτικών συμπεριφορών και ακραίων απόψεων που άλλωστε καταδικαστήκαν στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Για τους λόγους αυτούς εμείς προχωρούμε και τους καλούμε να εγκαταλείψουν το πραξικόπημα έναντι της δημοκρατικά εκλεγμένης παράταξης και να παραδώσουν τις έδρες που ανήκουν στους χιλιάδες πολίτες που τίμησαν την παράταξη «Αθήνα Μπορείς».

Πηγή: iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.