Ειδησεογραφικό site

Εγκαινιάστηκε η νέα κοινωνική πολυκατοικία του δήμου Αθηναίων – Έτοιμη να φιλοξενήσει τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη

59

Να επιστρέψει το χαμόγελο και η προοπτική σε εννέα οικογένειες, που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς στέγη, επιδιώκει ο δήμος Αθηναίων, εγκαινιάζοντας σήμερα τη δεύτερη Κοινωνική Πολυκατοικία, στο Νέο Κόσμο.

Το κτίριο, που ανήκει στο δήμο Αθηναίων, ανακατασκευάστηκε πλήρως, ως «Σπίτι Αισιοδοξίας» από την εταιρία Procter & Gamble, και επιπλώθηκε καταλλήλως, ώστε να είναι κατάλληλο για την υποδοχή των οικογενειών που θα στεγάσει.

Οι πόρτες της Κοινωνικής Πολυκατοικίας άνοιξαν στους εκπροσώπους του Τύπου, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη καθώς και της διευθύντριας επικοινωνίας της P&G στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, κυρίας Δέσποινας Πάσσαρη, που επισκέφθηκαν όλους τους χώρους.

Εγκαινιάστηκε η νέα κοινωνική πολυκατοικία του δήμου Αθηναίων

Μιλώντας για το συνολικό πλέγμα της δημοτικής Κοινωνικής Πολιτικής, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης τόνισε ότι το εύρος και η αποτελεσματικότητα των πρωτοβουλιών και δράσεων του δήμου πολλαπλασιάζονται, χάρη στις συνεργασίες και συνέργειες της δημοτικής αρχής με ιδιώτες, εθελοντές και επιχειρήσεις που επιδεικνύουν κοινωνική ευθύνη.

«Η στήριξη των οικογενειών της Αθήνας που έχουν ανάγκη αποτελεί πολιτική προτεραιότητα του δήμου Αθηναίων. Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με την Κοινωνία των Πολιτών, ιδιώτες, το δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα για ένα αποτελεσματικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης» δήλωσε ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας ότι «στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η συνεργασία μας με την P&G, με τη συμβολή της οποίας είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάσουμε, έξι μήνες μετά την πρώτη κοινωνική κατοικία, τη δεύτερη στο Νέο Κόσμο, ώστε να φιλοξενήσουμε και να στηρίξουμε κι άλλες οικογένειες που έχουν ανάγκη. Αισθάνομαι συγκινημένος που το νέο μας πρόγραμμα βρίσκει τους υποστηρικτές και είμαστε σε θέση όχι μόνο να παρέχουμε στέγη σε περισσότερες οικογένειες αλλά να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις επανένταξής τους στην κανονικότητα».

Η δεύτερη κοινωνική πολυκατοικία διαθέτει εννέα διαμερίσματα στα οποία θα φιλοξενηθούν ισάριθμες οικογένειες. Έχουν ήδη ενημερωθεί επτά οικογένειες, με παιδιά από βρεφική ηλικία έως δώδεκα ετών και προγραμματίζεται να μετακομίσουν πριν τα Χριστούγεννα στο νέο τους σπιτικό, ενώ άμεσα θα δρομολογηθεί και η πλήρωση των 2 άλλων διαμερισμάτων.

Η διευθύντρια Επικοινωνίας της P&G για την Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη, κυρία Δέσποινα Πάσσαρη, παραδίδοντας συμβολικά το κλειδί του «Σπιτιού Αισιοδοξίας» στο δήμαρχο Αθηναίων, δήλωσε: «Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα για όλους εμάς στην P&G. Με συναισθήματα χαράς και συγκίνησης είδαμε το “Σπίτι Αισιοδοξίας” ολοκληρωμένο και έτοιμο να παραδοθεί στο δήμο Αθηναίων και στις οικογένειες που το χρειάζονται. Το Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας, αυτό το τόσο πρωτοποριακό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων, μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή που το γνωρίσαμε καθώς σε αυτό είδαμε μία ουσιαστική προσπάθεια στήριξης της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα μάλιστα της οικογένειας, σε μία δύσκολη περίοδο για πολλούς συνανθρώπους μας. Η συνεργασία μας με το Δήμο Αθηναίων μας έδωσε τη δυνατότητα να αγγίξουμε την καθημερινή ζωή κάποιων οικογενειών που δοκιμάζονται σήμερα και να την κάνουμε κάπως καλύτερη, κάτι άλλωστε που αποτελεί και τη βασική αποστολή της P&G και των προϊόντων της για πάνω από 175 χρόνια».

Εκτός από τη ριζική ανακατασκευή του κτιρίου της συγκεκριμένης κοινωνικής κατοικίας, η συμβολή της P&G στο πρόγραμμα του δήμου περιλαμβάνει την περαιτέρω ενίσχυση της διαβίωσης των οικογενειών που θα στεγαστούν στο «Σπίτι Αισιοδοξίας», αλλά και την εθελοντική προσφορά των εργαζομένων της εταιρείας για διάφορες επιπλέον υπηρεσίες και παροχές, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου.

Το «Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας» είναι ένα νέο πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων, με στόχο να προσφέρει βραχυπρόθεσμη φιλοξενία σε οικογένειες που είναι ή κινδυνεύουν να μείνουν άστεγες. Ταυτόχρονα, ο δήμος στηρίζει τις οικογένειες αυτές με δωρεάν οργανωμένες, ειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες, ώστε να ξεφύγουν από τον κύκλο του κοινωνικού τους αποκλεισμού και να επανενταχτούν στο κοινωνικό σύνολο το συντομότερο δυνατό. Η φιλοξενία παρέχεται αρχικά για έξι μήνες με δυνατότητα ανανέωσης για άλλους έξι. Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει εδώ και έξι περίπου μήνες με τη δημιουργία, από το δήμο Αθηναίων, της πρώτης Κοινωνικής Πολυκατοικίας στην οδό Μπουμπουλίνας, πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η επιλογή των οικογενειών για τη νέα Κοινωνική Πολυκατοικία στο Νέο Κόσμο έχει ήδη ολοκληρωθεί από την αρμόδια διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών. Προτεραιότητα δίνεται σε οικογένειες με παιδιά, μονογονεϊκές οικογένειες, εγκύους και ηλικιωμένους, με γενικά και εισοδηματικά κριτήρια που έχουν θεσπιστεί από το δήμο Αθηναίων, ανεξαρτήτως ιθαγένειας.

Πηγή: enimerosi24.gr

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.