Ειδησεογραφικό site

Είναι υποψήφιοι «Χουντίνι» ή παίρνουν «ληγμένα»;

37

Του Χρήστου Παναγιωτόπουλου

Παγκόσμιο ρεκόρ ανικανότητας διεκδικούν οι φωστήρες του προηγούμενου οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, με τις επιδόσεις τους στη διαμόρφωση του νέου φόρου για τα ακίνητα, του περίφημου ΕΝΦΙΑ.

Κατάφεραν, με μια μόνο διάταξη, να υποσκελίσουν όλους τους προηγούμενους κουφιοκεφαλάκηδες και να προκαλέσουν τέτοια βλάβη στην κυβέρνηση, όση δεν θα μπορούσαν να επιφέρουν εκατό Σύριζα μαζί.

Πώς είναι δυνατόν να μετατρέπεις ένα αγρόκτημα στα ορεινά Τρίκαλα σε παραθαλάσσιο «φιλέτο» της Μυκόνου;

Πώς γίνεται καρπουζοπαραγωγός της Ηλείας, με 12,5 στρέμματα, να πληρώνει πέρυσι 275, 90 ευρώ φόρο και φέτος να πρέπει να δώσει 18,580 ευρώ;

Πώς μπορεί 80χρονος συνταξιούχος, με κτήμα 8 στρεμμάτων (στο οποίο έχει και το σπίτι του) στο Λόγγο Αιγείου, να φορολογείται πέρυσι με 250 ευρώ και φέτος να καλείται να πληρώσει 1,415 ευρώ και συμπληρωματικά άλλα 3,000 ευρώ; Συνολικά, δηλαδή, 4,415 ευρώ!

{Όλα αυτά και άλλα πολλά μπόρεσαν τα πετύχουν με μιας οι Χουντίνι του υπουργείου Οικονομικών, πριν από τον τελευταίο ανασχηματισμό.
Ο νυν υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης είπε, όσο πιο κομψά μπορούσε, ότι δικαίως φρίτουμε – αν και όσα βλέπουμε δεν είναι τίποτα μπροστά σε όσα θα αντικρύζαμε αν ο ίδιος δεν είχε προλάβει να διορθώσει πολλά ακόμη πιο τερατώδη.
Η βολή του στον Γιάννη Στουρνάρα ήταν ευθεία και καίρια.

«Και τι έγινε;» θα αναρωτηθείτε, και σωστά.
Η αίσθηση που τείνει να εμπεδωθεί στους πολίτες είναι ότι υπάρχει σχέδιο υφαρπαγής των ακινήτων, τα οποία απέκτησαν δουλεύοντας μια ζωή.
Καμία χειρότερη υπηρεσία δεν μπορεί να προσφέρει στον εαυτό της η κυβέρνηση, αφήνοντας να κάνουν κουμάντο άνθρωποι που συμπεριφέρονται σαν να παίρνουν «ληγμένα»…

Αναδημοσίευση από aixmi.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.