Ειδησεογραφικό site

Στη μόδα ξανά τα…παλιά μας κινητά!

38

Όσο και αν φαντάζει απίστευτο, η νέα τάση της μόδας, είναι η επιστροφή στα κινητά τηλέφωνα παλιάς τεχνολογίας! Μπορεί τα smartphones να κυριαρχούν στην αγορά, όμως η αγορά της Ασίας δείχνει να συμμερίζεται ιδιαίτερα τη νέα αυτή μόδα.

Τα νέα στοιχεία, των ιαπωνικών οικονομικών αρχών, αποκαλύπτουν ότι οι εισαγωγές των παραδοσιακών κινητών αυξήθηκαν το 2014 για πρώτη φορά σε επτά χρόνια, ενώ οι εισαγωγές των smartphones ελαττώθηκαν. Οι ειδικοί θεωρούν ότι οι αριθμοί υπογραμμίζουν την επίμονη προσήλωση των Ιαπώνων στα οικεία και φθηνότερα κινητά τηλέφωνα.

Μπορεί να μην προσφέρουν τις εντυπωσιακές εφαρμογές των εξελιγμένων τηλεφώνων, αλλά η απλότητα της χρήσης τους, η μεγάλη διάρκεια της μπαταρίας και η ανθεκτικότητά τους τα κάνουν ιδιαίτερα δημοφιλή στους αγοραστές, σύμφωνα με την DailyMail.

 

https://i1.wp.com/www.hudin.com/files/subsaharska/65.jpg?w=1170&ssl=1

 

Τα παλιά μοντέλα των κινητών, με πορτάκι ή χωρίς, μοιάζουν να αποκτούν όλο και περισσότερους θαυμαστές, ακόμα και στην Ευρώπη. Οι διαχειριστές ιστοσελίδων που ειδικεύονται στην πώληση παλιών κινητών αναφέρουν ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των πελατών οι οποίοι αποφασίζουν να αφήσουν τα smartphones στο συρτάρι και να χρησιμοποιήσουν τα παλιά κινητά. Πολλοί αγοραστές γοητεύονται από τη ρετρό τεχνολογία τους, που τους δίνει κάτι διαφορετικό, ενώ άλλοι τα αγοράζουν γιατί θεωρούν ότι έχουν γίνει σκλάβοι της τεχνολογίας και θέλουν να επιστρέψουν στους κλασικούς τρόπους επικοινωνίας.

 

https://i0.wp.com/i.stack.imgur.com/TqC4u.jpg?w=1170

 

https://i1.wp.com/iwaant.com/wp-content/uploads/2011/02/nokia6630.jpg?w=1170

Τα παλιά κινητά δεν παραδίδουν το πνεύμα τους και ορισμένα μοντέλα αγοράζονται στο διαδίκτυο σε τιμές που ξεπερνούν και αυτές των σύγχρονων τηλεφώνων. Η εμφάνιση της Αννας Γουίντουρ, της «σιδηράς κυρίας» του περιοδικού Vogue και «ιέρειας»της μόδας, με ένα παλιό μοντέλο κινητού σε δημόσια εκδήλωση δείχνει να επιβεβαιώνει την επιστροφή στη μόδα των κινητών που μάζευαν σκόνη κλεισμένα σε κάποιο συρτάρι.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.