Ειδησεογραφικό site

Δύσκολη πλέον η τροφοδοσία των φαρμακείων

34

«Σπάνε» οι κρίκοι της εφοδιαστικής αλυσίδας του φαρμάκου λόγω της πίεσης από την έλλειψη ρευστότητας. Οι παραγγελίες των φαρμακοποιών στις φαρμακαποθήκες εκτελούνται με το σταγονόμετρο, ενώ η μία μετά την άλλη οι φαρμακαποθήκες παραδίδουν φάρμακα μόνο αν πληρωθούν τοις μετρητοίς. Την ίδια στιγμή, φαρμακοποιοί καταγγέλλουν ότι φαρμακοβιομηχανίες δεν δέχονται τηλεφωνικές παραγγελίες.

Η μελανή εικόνα που «βλέπουν» οι φαρμακοποιοί στην αγορά των φαρμάκων κινητοποίησε τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Κώστα Λουράντο, ο οποίος με σημερινή επιστολή του ζητεί από τον υπουργό Υγείας κατεπείγουσα συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της φαρμακευτικής αλυσίδας φορέων προκειμένου «να αποφευχθούν φαινόμενα που θα καταστήσουν προβληματική την λειτουργία, της ήδη  βεβαρημένης αγοράς φαρμάκου».

«Ο τομέας του Φαρμάκου, με την συνεισφορά όλων των φορέων διακίνησης , λειτούργησε  ομαλά και δίχως προβλήματα μέχρι σήμερα. Όμως λόγω  της παρατεινόμενης αβεβαιότητας  αρχίζουν και πληθαίνουν  κρούσματα τα οποία ενδεχομένως στο άμεσο  μέλλον να δημιουργήσουν  πρόβλημα στην ομαλή διακίνηση φαρμάκων στην αγορά» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Λουράντος.

Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώνεται ότι «διογκώνεται συνεχώς ο ελλιπής ανεφοδιασμός των φαρμακαποθηκών με φάρμακα , πολλές  φαρμακαποθήκες έχουν θεσπίσει  πλαφόν στα χορηγούμενα κουτιά, ενώ  αυξάνεται ο αριθμός των φαρμακαποθηκών που παραδίδουν σκευάσματα μόνο τοις μετρητοίς. Παράλληλα δεχόμαστε καταγγελίες συναδέλφων ότι  το τηλεφωνικό κέντρο παραγγελιών αρκετών φαρμακοβιομηχανιών δείχνει  κατειλημμένο και δεν απαντά κανείς».

Τα σχόλια είναι κλειστά.