Ειδησεογραφικό site

Δυσφορία σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για το διορισμό Παναρίτη στο ΔΝΤ

26

Έντονο παρασκήνιο αναπτύσσεται γύρω από την είδηση της επιλογής της κυρίας Έλενα Παναρίτη ως εκπροσώπου της χώρας μας στο ΔΝΤ.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, εξέφραζαν δυσαρέσκεια για την κίνηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, να ορίσει την κυρία Παναρίτη ως εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, την Τετάρτη, στη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον πρωθυπουργό, διενεργήθηκε άτυπη ψηφοφορία μεταξύ των κυρίων Βαρουφάκη, Σταθάκη, Δραγασάκη και Τσακαλώτου, κατά την οποία ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτης καταψήφισε την πρόταση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέλεξε ουδέτερη στάση («λευκό») και μόνο οι κύριοι Βαρουφάκης και Σταθάκης τάχθηκαν υπέρ της συγκεκριμένης επιλογής.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και παρότι γνώριζε πως η υποψηφιότητα δεν συγκέντρωνε την έγκριση που απαιτείτο, ο υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης φέρεται να έσπευσε να προωθήσει άμεσα το αίτημα ορισμού της κυρίας Παναρίτη προς το ΔΝΤ, προκειμένου να προκαταλάβει τυχόν αρνητική εξέλιξη και αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς διαπιστώνεται πως η Κουμουνδούρου ήταν απολύτως αρνητική στο θέμα αυτό.

Τα σχόλια είναι κλειστά.