Ειδησεογραφικό site

Δραγασάκης στον Guardian: Ορατή μία συμφωνία που θα συμφέρει και τις δύο πλευρές

29

Την αισιοδοξία του ότι κατά το Eurogroup της Δευτέρας θα υπάρξουν σαφείς ενδείξεις ότι έχει υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας και πιστωτών, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, σε δηλώσεις του στον Guardian.

Ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι «ευελπιστώ ότι τη Δευτέρα θα καταγραφούν ενδείξεις προόδου και πιστεύω ότι θα κατανοήσουν ότι μία συμφωνία είναι ορατή. Οι διαπραγματεύσεις μέχρι στιγμής έχουν δείξει ότι υπάρχουν σημεία σύγκλισης τόσο στις μεταρρυθμίσεις όσο και σε πολιτικό επίπεδο και ως εκ τούτου θεωρώ ότι μία συμφωνία είναι πιθανή και συμφέρει και τις δύο πλευρές».

Ταυτόχρονα επανέλαβε ότι η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί επιλογή για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς «δεν έχουμε λαϊκή εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από το ευρώ και δεν αποτελεί επιλογή ούτε για την κυβέρνηση, ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε εντολή να βρούμε μία λύση στα πλαίσια της Ευρωζώνης. Επιθυμούμε μία συμφωνία που να μπορεί να εφαρμοστεί και που θα μας βοηθήσει να βγούμε από το αδιέξοδο της λιτότητας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.